Verantwoordelijk geld lenen: zo doe je het!

Geld lenen kost geld, dit zinnetje staat ondertussen gegraveerd in onze hersenen. Natuurlijk klopt het ook als een bus, want als je geld leent dan moet je dit bedrag met rente terugbetalen. Zo werkt een lening nou eenmaal. Het is dan ook van belang dat je verantwoordelijk geld leent als je ervoor kiest om een lening af te sluiten bij bijvoorbeeld vergelijkingssite verzekeringen. De onderstaande tips zullen je hierbij helpen.

Vergelijk

Als je een lening wilt afsluiten dan is het verstandig om niet te snel een beslissing te nemen. Het is namelijk beter om eerst alle mogelijke opties te vergelijken met behulp van een speciale site die hiervoor bedoeld is. Zo kun je het aanbod van een bepaalde aanbieder vergelijken met de concurrenten. Dit zal er over het algemeen voor zorgen dat je een lening vindt waarbij je minder rente hoeft te betalen. Meestal zal dit het geval zijn bij een persoonlijke lening bij een bank, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. 

Voorwaarden

Nadat je alle opties hebt vergeleken en één lening hebt uitgekozen moet je natuurlijk nog wel de voorwaarden lezen. De rente en de looptijd is van belang, maar de voorwaarden mag je ook zeker niet vergeten. Op deze manier zul je voorkomen dat je van te voren afsluitkosten of iets dergelijks hoeft te betalen. Ook is het goed om uit te zoeken of de lening tussentijds kunt aflossen, wat meestal niet mogelijk is. De verstrekker van de lening heeft dit namelijk liever niet aangezien ze dan de betalingen van de rente mis zullen lopen. 

Inkomensverandering

Voordat je daadwerkelijk de lening afsluit is het tevens van belang om te controleren of je het kunt blijven betalen als je inkomen verandert. Dan zul je natuurlijk alsnog de kosten moeten kunnen dragen, maar dit moet wel mogelijk zijn bij bijvoorbeeld een ontslag. Daarnaast kan een wijziging in je persoonlijke situatie ook voor problemen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scheiding. Om dit te kunnen checken kun je de maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten. Dit zal zorgen voor meer inzicht. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Verantwoordelijk geld lenen: zo doe je het!

Reageren is niet toegestaan.