Inwoners mogen meedenken over onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie

GROESBEEK – Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen bij de gemeentelijke Rekenkamercommissie aangeven wat zij onderzocht willen hebben. De commissie doet onderzoek naar goed bestuur in de gemeente.

Hoe draag ik een onderwerp aan?

Heeft u ideeën en suggesties voor een onderzoeksonderwerp? Dan kunt u dat vóór 14 juni 2020 laten weten door een mailtje te sturen naar griffie@bergendal.nl. Vermeld daarin uw contactgegevens, om welk onderwerp het gaat en een korte omschrijving van het onderwerp. De commissie beoordeelt vervolgens de ideeën.

Wat doet een Rekenkamercommissie?

De Rekenkamercommissie kan besluiten van het gemeentebestuur (raad, college) onderzoeken en daarover een onderzoeksrapport opstellen. De commissie kijkt naar alle aspecten. Was het een verstandig besluit en is bereikt wat we voor ogen hadden? Zo deed de oude Rekenkamercommissie in 2017 nog onderzoek naar de aanleg van het veelbesproken fietspad door de spoorkuil.

Wie zitten er in de Rekenkamercommissie?

De gemeenteraad heeft in 2019 gekozen voor een externe Rekenkamercommissie die uit drie leden bestaat. De leden zijn William van Deursen (voorzitter), Harry Smeets en Derk-Jan Schonewille. Ambtelijk secretaris van de rekenkamer is de griffier, de heer Jan van Workum.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Rekenkamercommissie van Berg en Dal en haar leden? Ga dan naar www.bergendal.nl (ga vervolgens naar Bestuur en Organisatie  Gemeenteraad  Rekenkamercommissie) of bel de griffier (06-51517753).


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Inwoners mogen meedenken over onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie

Reageren is niet toegestaan.