Gemeentelijke subsidieregeling voor energiebesparing succesvol afgerond

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft de afgelopen 2 jaar € 1.000.000 subsidie gegeven voor isolatie en zonnepanelen. Ruim 2000 huiseigenaren hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling.

Het subsidiebedrag dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld is nu volledig gebruikt. Hiermee is een succesvolle maatregel van de gemeente afgerond. Investeren in verduurzaming van de eigen woning loont nog steeds. De gemeente blijft verduurzaming van de eigen woning ondersteunen. Onder andere door het Loket Duurzaam Wonen Plus en de lening Toekomstbestendig Wonen. En er is een subsidie vanuit de Rijksoverheid.

De gemeente Berg en Dal zet stappen naar verduurzaming van de gemeente. Met de subsidieregeling energiebesparing heeft de gemeente haar inwoners geholpen bij het nemen van maatregelen aan de eigen woning. Dankzij de subsidie is er flink geïnvesteerd in zon op daken, isolatie en andere energiebesparende maatregelen.

Subsidieregeling Rijksoverheid

Inmiddels is er vanuit de Rijksoverheid de ‘subsidie voor energiebesparing eigen huis’ (SEEH). Deze is tot eind 2020 aan te vragen via www.rvo.nl. Inwoners moeten minimaal 2 isolatiemaatregelen nemen. Deze subsidieregeling is ook geschikt voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Daarnaast is er vanaf 2021 ook subsidie voor isolatie beschikbaar. Isolatie wordt dan gesubsidieerd via de ISDE regeling.

Advies van het Loket Duurzaam Wonen Plus

De gemeente blijft haar inwoners faciliteren door adviezen via het Loket Duurzaam Wonen Plus en de site www.duurzaamwonenplus.nl. Daar kan men terecht met vragen over de landelijke subsidieregelingen, duurzaamheidsleningen en over concrete isolatiemaatregelen. Het loket kan inwoners en VvE’s vertellen welke subsidies er zijn en waar zij die kunnen aanvragen. Ook helpt het loket met aanvragen als inwoners en VvE’s er zelf niet uit komen. En ze helpen met het aanvragen en vergelijken van offertes.

Lening Toekomstbestendig Wonen

Huiseigenaren kunnen nog steeds goedkoop geld lenen voor onder andere energiebesparing. De gemeente Berg en Dal heeft daarvoor de lening Toekomstbestendig Wonen. Meer informatie staat op de website www.bergendal.nl. Zoek op de website op “lening toekomstbestendig wonen”. Het Loket Duurzaam Wonen Plus kan ook helpen metinformatie over de lening.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gemeentelijke subsidieregeling voor energiebesparing succesvol afgerond

Reageren is niet toegestaan.