Zo bespaar je op loterijen

Veel mensen in Nederland spelen iedere maand weer mee bij loterijen zoals de Bankgiro Loterij, de Lotto, de Postcode Loterij en meer. Veel mensen ontvangen vaak geen prijs, omdat er natuurlijk maar een beperkt aantal winners zijn. De winkansen zijn extreem klein waardoor mensen de prijs die ze betalen voor hun loten niet terugwinnen. We delen daarom een aantal tips hoe je hierop kunt besparen en toch kans kunt maken op een mooie prijs. 

1. Opzeggen 

Een loterij opzeggen is voor veel mensen een ingewikkeld, langdurig proces. In contact komen met een loterij voor een opzegging doe je via de klantenservice. Wel zijn het vaak lange wachtrijen en proberen zij je weer over te halen om je als klant te behouden. Tijdens het opzeggen kun je wel vaak aanbiedingen ontvangen, omdat zij jou als klant willen behouden. Je kunt hierbij denken aan cadeau pakketten, extra aanbiedingen en betere prijzen. Wil je bijvoorbeeld de Nationale Postcode Loterij opzeggen? Kun je eerst proberen nog een deal te vangen voordat je helemaal niet meer mee kunt doen. 

2. Automatische incasso uitzetten

Bij een automatische incasso vergeet je vaak dat er iedere maand weer geld van je rekening wordt afgehaald. Je hoeft niks te doen om daadwerkelijk mee te spelen en kans te maken op prijzen. Maandelijkse kosten besparen doe je door automatische incasso voor loterijen uit te zetten. Je kunt zelf maandelijks je loten kopen. Je wordt zo bewuster van de daadwerkelijke kosten en zult waarschijnlijk minder kopen bij weinig resultaat. Ook geef je niet iedere maand hetzelfde uit wanneer je een dure maand hebt gehad. Door het bewustzijn van deze uitgaven heb je beter grip op je geld en een beter inzicht van wat daadwerkelijk de opties zijn.

3. Volledig stoppen

Wil je echt goed besparen op je geld en het niet zo makkelijk uitgeven? Dan is de beste tip te stoppen met loterijen. Dit is voor veel mensen een lastige stap, omdat je misschien wel kans zou maken op een prijs als je wel nog een maand had meegedaan. De kans dat dit daadwerkelijk gebeurd zijn bijna kleiner dan 1 op een paar miljoen. Weet je zeker dat je wilt stoppen? Dan komt het volgende probleem waar we het eerder over hebben gehad, namelijk het opzeggen. Dit blijft lastig, omdat het vaak ook bijna onvindbaar is op de websites van de loterijen. De klantenservice is daarnaast niet altijd beschikbaar op tijden wanneer het voor jou uitkomt en de wachtrijen zijn enorm lang. Gelukkig bestaat er een online opzegservice. Hierbij vul je je informatie in en helpen zij je verder.

Vaak wordt ook je inbox overspoeld met mails over loterijen en over het behouden van jou als klant. Zelfs na je opzegging kun je nog veel mails krijgen hiervoor. Hier wil je natuurlijk ook vanaf, want voor je het weet doe je weer een keer mee en zit je weer vast. Zorg ervoor na de opzegging ook het ontvangen van de mails uit te zetten. Zo weet je zeker dat je geen nieuwsbrieven en meer ontvangt. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zo bespaar je op loterijen

Reageren is niet toegestaan.