Geluk kun je niet kopen, wel creëren

Geluk is niet te koop. Iets nieuws kopen geeft slechts een kortstondig geluksmoment. Wie echt meer geluk in zijn leven wil ervaren, kan daar zelf een basis voor creëren. Hier lees je hoe. 

Er bestaan tegenwoordig geluksexperts. Ja echt, zo worden genoemd. Vaak zijn het coaches of psychologen die de ingrediënten kennen van het verkrijgen van een portie geluk. Niet te koop, ook niet te bestellen, wel iets waar je zelf aan kunt werken. 

Stop dit geluksboek in je handtas

Zo’n geluksexpert is Patrick van Hees die in het online magazine Zin vertelt dat geluk vooral bestaat uit drie zaken: Doelen, Oplaadpunten en Mensen. Hij schreef er een boek over: Geluk is D.O.M. Aanrader om in je handtas te stoppen. Immers; een beetje inspiratie voor een portie geluk is nooit weg. Hier een aantal tips van Van Hees om dit voor jezelf uit te werken. 

Zorg voor leuke vooruitzichten 

Je verheugen schijnt prima te werken om je een goed gevoel te geven. Voorpret heet dat. Dus ook al moeten jongeren nog een paar weken met hun schooltassen richting school, het vooruitzicht op die vakantie brengt ze al in een andere state of mind. Datzelfde geldt voor werknemers natuurlijk. 

Heb geen spijt

Krijg vooral geen spijt van dingen die je niet hebt gedaan, en daar is maar één remedie voor: het wel doen! Feestje overslaan? Als je daar dan achteraf maar geen spijt van hebt. Dus: trek dat leuke jurkje aan (dat werkt op zich al goed), pak je clutch en ga. 

Creëer optimisme

Optimisme kun je trainen. Dat doe je niet voor niets want optimisten zijn gelukkiger en leven zelfs langer. Om dit te bereiken kan het ook helpen om juist dat te gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Wees dankbaar 

Iedereen kent wel de tip om per dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Overdreven is dat allerminst. Het maakt je bewust van wat je wel hebt of hebt bereikt of hebt gekregen. In plaats van alleen maar bezig zijn met wat je niet hebt. 

Doe de dingen met aandacht

Besteed oprechte aandacht aan wat je doet. Of dat nu koken is, fietsen, lezen, werken. Alles wat je aandacht geeft groeit, ken je die ook? Wees je bewust van wat je doet en geef je zintuigen de ruimte. 

Vrienden zijn belangrijk

Wie een sterk sociaal netwerk heeft, voelt zich meer veilig en geborgen. Dat werkt geluk in de hand. Enorm belangrijk om goede vrienden om je heen te hebben. Dat hoeven er niet veel te zijn. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Geluk kun je niet kopen, wel creëren

Reageren is niet toegestaan.