Daarom is de rugzak zo populair 

De rugzak is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Was deze ooit louter besteed aan sportieve wandelaars, tegenwoordig dragen we ze ook naar het werk. De rugzak is een veelzijdige en vooral populaire tas. 

Het was een geniale uitvinding voor het Amerikaanse leger, een rugzak. De handen vrij en goed te dragen. Met deze tassen op de rug kon er zelfs prima mee worden gemarcheerd. Het was dan ook niet vreemd dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw ook Amerikaanse studenten de rugzak ontdekten. Daar pasten flink wat boeken in en het droeg nog altijd comfortabel. 

In navolging van de studenten omarmden ook scholieren de rugzak. Misschien in een kleiner formaat en wat kleurrijker, maar de rugzak was vanaf dat moment niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 

Eastpak rugzak is een klassieker

De Eastpak rugzak, want daar hebben we het hierover, is één van de klassiekers uit de rugzakkenwereld. Was de rugzak lange tijd een tas voor naar school, inmiddels heeft ook het zakenleven de rugtas omarmd. 

Zijn de exemplaren voor naar school vooral uitgerust met een trendy design en in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar, de businesstassen zijn vaak van leer en hebben een stijlvolle uitstraling. Met een laptopvak kan de computer veilig opgeborgen meegenomen worden en is er nog ruimte genoeg voor andere spullen zoals dossiers, schrijfblokken, portemonnee en sleutels. 

Kapten & Son rugzakken zijn minimalistisch mooi

Het misstaat niet als de rugzak bij een colbert wordt gedragen. Het sportieve uiterlijk van de rugtas krijgt er op die manier een nieuwe dimensie bij. Een Kapten and Son rugzak bijvoorbeeld heeft een bijzondere uitstraling en daar wil je mee gezien worden. Het zijn subtiel vormgegeven tassen die refereren aan Scandinavische kleuren. Helder, fris, minimalistisch en vooral heel mooi. 

In alle gevallen blijft zo’n rugzak functioneel. Er moet voldoende ruimte inzitten, de tas moet waterdicht zijn, van een sterk materiaal gemaakt en met gewatteerde schouderbanden goed op de rug blijven zitten. In dat laatste geval is het ook belangrijk dat het gewicht gelijkmatig over de rug wordt verdeeld. Balans is het codewoord.  


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juni, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Daarom is de rugzak zo populair 

Reageren is niet toegestaan.