Veranderingen door de Corona pandemie

Het COVID-19 virus, ook wel bekend als Corona, heeft een gigantisch grote impact gehad op het dagelijkse leven van mensen over de hele wereld. Het heeft niet één of twee veranderingen, maar honderden veranderingen tegelijk teweeg gebracht. Sommigen daarvan zijn groot, anderen wat kleiner, maar stuk voor stuk hebben deze veranderingen impact. 

Mensen verhuren hun huis

Er zijn veel mensen die hun huis verhuren. Bijvoorbeeld via een website zoals Huurstunt. Er zijn er bijvoorbeeld bij die een tweede huis hebben waar zij zelf niet in wonen, of dat zij een tijdje ergens anders moeten blijven vanwege de quarantaine. Het kan bijvoorbeeld zomaar zo zijn dat iemand vast zit in het buitenland omdat er geen vluchten gaan. Ben je dus op zoek naar een huurwoning, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je die nu iets gemakkelijker kunt vinden. 

Het is iets lastiger om een baan te vinden

Omdat de wereldwijde pandemie ook een grote economische impact heeft, helaas in negatieve zin, zijn veel bedrijven huiverig met het aannemen van nieuw personeel. Dit geldt in principe voor alle branches, met uitzondering van de vitale beroepen en webwinkels, die het juist drukker hebben dan ooit. Dit is dan ook de reden dat het iets lastiger kan zijn om nu een nieuwe baan te vinden. Tenzij je natuurlijk op zoek bent binnen de zojuist genoemde branches en sectoren. 

Iedereen let wat meer op de kleintjes

Door de economische impact van de pandemie en de aard van de mens is het logisch dat iedereen nu iets meer op de zogeheten kleintjes let. Oftewel, mensen gaan zuiniger om met hun geld. Niemand wil iets tekort komen en daardoor springen zij dus voorzichtig om met hun geld en dergelijken. Dit is eigenlijk ook de reden dat er een economische crisis ontstaat. Doordat men minder geld uitgeeft circuleert er minder en gaat de economische groei achteruit. 

Afstand houden

Om verdere verspreiding van het virus zoveel als mogelijk in te dammen is het advies duidelijk: houdt zoveel mogelijk afstand van elkaar. De vuistregel is anderhalve meter, maar verder weg is uiteraard veiliger dan dichterbij. Deze afstand geldt omdat het op die manier moeilijk is voor het virus om over te springen van de ene op de andere persoon. Dit kan immers zowel via fysiek contact als middels aerosolen door de lucht gaan. Aerosolen zijn miniscule deeltjes die we uitademen en, wanneer we bijvoorbeeld schreeuwen of zingen, vrij ver kunnen reiken. De onderlinge afstand is dus erg belangrijk om verspreiding te voorkomen. 

Anders met vrije tijd omgaan

Omdat veel zaken gesloten zijn en men afstand van elkaar moet houden gaan we allemaal anders met onze vrije tijd om. Grote evenementen zoals festivals kunnen geen doorgang vinden zoals we dat gewend waren en in vrijwel de gehele vrijetijdssector is het daardoor lastiger geworden om zaken te organiseren zoals men gewend was. Gelukkig ontstaan er veel creatieve oplossingen, maar dit betekent wel dat we allemaal anders met onze vrije tijd om gaan dan we voorheen gewend waren!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Veranderingen door de Corona pandemie

Reageren is niet toegestaan.