Bescherm je huid goed en geniet van deze vijf voordelen van de zon 

Heb jij ook een beter humeur als de zon schijnt? Dat is niet zo verwonderlijk, want extra daglicht geeft een fijn gevoel. En niet alleen een fijn gevoel, het is eveneens goed voor je gezondheid. Hieronder lees je een aantal voordelen van de zon. 

  1. De aanmaak van vitamine-D

De Gezondheidsraad heeft als advies om iedere dag een kwartier tot een half uur buiten te zijn, zodat je voldoende zonlicht meepakt. Voldoende zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine-D in je lichaam. Vitamine D zorgt voor gezondere botten, een betere conditie, sterkere spieren en het behoud van je evenwicht. 

  1. Beter slapen 

Weinig energie? In de zon zitten doet wonderen. In de zomer heb je meer energie, omdat het langer licht is waardoor je actiever bent en minder snel moe wordt. Wist je dat de kwaliteit van slaap zelfs beter wordt? Onderzoek wijst uit dat zonlicht ervoor zorgt dat je dieper slaapt. 

  1. Minder huidaandoeningen 

Mensen die te maken hebben met eczeem, acne of psoriasis doen er goed aan om regelmatig even in de zon te gaan zitten. Huidaandoeningen hebben baat bij de zon. Je immuunsysteem werkt rustiger door zonlicht en dat is goed voor je huid. Zelf zit je beter in je vel wanneer je minder last hebt van huidaandoeningen. 

  1. Voel je ontspannen met een Herschel Kinderrugzak

De zon op je gezicht voelt fijn. Door UV-straling voel je je relaxed. Bovendien maakt je lichaam door zonlicht stofjes aan waardoor je je meer ontspannen voelt. Geniet van de zon op een terrasje met je gezin, maar pak wel even je zonnebril en zonnebrand uit de kinderrugzak van je kind. Een herschel kinderrugzak is een comfortabele tas met voldoende ruimte voor al je kinder benodigdheden 

  1. Meer weerstand 

Zonnestralen hebben een positieve werking op je bloed. Zit je bijvoorbeeld een kwartiertje in de zon dan maakt je lichaam meer witte en rode bloedcellen aan. Dat is goed nieuws voor je immuniteit en de kans op hart- vaatziekten vermindert. 

Zon verstandig 

Mooi al die gezondheidsvoordelen, maar hou in je achterhoofd dat overdaad schaadt. Neem daarom altijd zonnebrand en een zonnebril mee in je schoudertas dames of rugzak heren. Bescherm je jezelf niet goed dan heb je kans op huidkanker of een zonnesteek. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bescherm je huid goed en geniet van deze vijf voordelen van de zon 

Reageren is niet toegestaan.