Goedkope top uitjes voor kinderen

Een dagje weg is één van de leukste cadeautjes voor je kind. Aandacht en samen dingen ondernemen. Zeker in de vakantie zijn er genoeg dingen om samen te ondernemen. Zo maak je samen herinneringen voor het leven. Pak je anti diefstal rugzak maar vast in Heb je nog inspiratie nodig? Wij hebben de leukste uitjes voor jou op een rijtje gezet.

Workshop koken en bakken

Een leuk uitje waar ze nog iets van leren ook. Samen naar een workshop koken of bakken. Samen iets maken om het uiteindelijk samen op te eten. Er zijn genoeg kookscholen waar je zo’n workshop kunt doen. Google maar eens naar kinderkookworkshops dan vindt je er ook in je eigen buurt. Overigens kun je dit uitje misschien ook wel bij oma of een leuke tante doen die goed kunnen bakken of koken.

Een heuse roadtrip door Nederland

Met een echte wegenkaart door Nederland. Nee dit keer gaat de navigatie gewoon uit. De enige kosten zijn benzine en ergens een lekkere lunch of ijsje. Hoewel een picknick, bordjes, en een gezellig kleed meenemen in je XD Design rugzak is natuurlijk ook een leuk idee. Stippel samen een route uit en probeer de snelwegen zoveel mogelijk te vermijden. Nog leuker wordt het door samen vooraf een (foute) playlist te maken.

Extra tip: geef je kind een wegwerpcamera en laat het de gaafste foto’s maken langs de weg. Spannend om ze daarna te laten ontwikkelen.

Struinen over de rommelmarkt

Samen op koopjesjacht. De kinderen zien misschien meer dan je lief is maar dat is nu juist de fun voor ze. Zijn ze toe aan een andere kamer, dan kun je het ook zien als samen schat zoeken. Het is verstandig om je kinderen een eigen budget mee te geven. Bijvoorbeeld € 10 euro die ze zelf mogen besteden, meer niet. Het leuke is dat ze dan meer gaan nadenken over hun aankopen. Leerzaam en ze zijn extra trots op wat ze gekocht hebben. Op meukisleuk.nl vind je alle rommelmarkten.

Pluktuinen

Bloemetjes of appeltjes plukken! Voor kinderen is het een onwijs leuk uitje. In Nederland zijn er verschillende pluktuinen te vinden. En de rest van de week heb je ook nog een mooie bos bloemen of een schaal appeltjes op tafel staan.

Dagje geen nee

Deze zag je niet aankomen. Een dagje geen nee zeggen tegen je kinderen. Het klinkt jou misschien eng in de oren maar voor de kinderen is het een topdag die ze zich altijd blijven herinneren. Hoe leuk is het als op al hun ideeën een keer ja wordt gezegd. Je zegt ja op alle activiteiten die voorgesteld worden en op alle maaltijden die ze opperen. Maak vooraf wel een paar regels want kinderen hebben vaak geen idee van geld. Een helikoptervlucht kan dus geen optie zijn…

Andersom dag is een variant. Bij ja is het nee. Verder doe je alles andersom. Het diner begint met het toetje bijvoorbeeld. Ook hier kun je zelf weer de regels bepalen.

Een uurtje ieder voor zich bij Ikea

Moet je eigenlijk nog wat werk doen? Geen nood. Een super leuke en goedkope oplossing is even naar Ikea. Je kinderen een uurtje in het ballenbak, jij of je man een uurtje met Laptop rugzak in het restaurant en ieder is blij. En daarna de verhalen van je kinderen aanhoren tijdens de lunch of het diner met natuurlijk de lekkerste gehaktballetjes, patatjes en een ijsje.

Let op: voor dit uitje geldt wel dat je moet zorgen dat je niet wéér tig scharen, afwasborstels en waxinelichtjes afrekent bij de kassa.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Goedkope top uitjes voor kinderen

Reageren is niet toegestaan.