Nieuwe najaarstrend: tassen breien

Je moet er momenteel waarschijnlijk niet aan denken, maar tegen de tijd dat de dagen korter worden, gaan we weer breien. Deze keer geen truien of sokken, maar tassen. Van laptoptassen tot clutches en van handtassen tot trendy schoudertassen.

Het reikt uit naar de jaren zeventig, en is aan een nieuwe opmars bezig: gebreide tassen. En dan bedoelen we geen tassen die je zomaar kunt kopen of online kunt bestellen, maar tassen die je zelf gaat breien.

We begrijpen dat je daar mogelijk in deze zomerperiode niet echt aandacht voor hebt, maar het is zomaar weer herfst. Dan worden de dagen weer korter en verlang je naar fijne hobby’s. Brei jij regelmatig een sjaal of trui, dan is de tas misschien deze winter een welkome afwisseling.

Vul je leren rugzak met flink wat bollen wol

Daarvoor begeef je je naar wolwinkeltje dat al zo lang bestaat of naar een warenhuis waar wol wordt verkocht, en je vult je leren rugzak met alle mogelijke bollen wol of katoen. Laat je goed informeren welke soort wol of katoen je kunt inzetten en welke verdere materialen nodig zijn, natuurlijk breinaalden.

Was het in de jaren zeventig een trend om alle kleuren van de regenboog met elkaar te combineren, deze winter kiezen we voor natureltinten. Je houdt het bij mooi grijs-bruin, of een combinatie daarvan. Dat zorgt voor stijlvolle producten, zelfs als het gaat om een gebreide tas.

Zelf een clutch breien staat in de boeken uitgelegd

Wil je meer weten dan zijn er via bol.com boeken te verkrijgen over het breien van tassen. Daarin vind je alle mogelijke informatie en patronen. Van grote shoppertas tot een clutch, je kunt werkelijk alles zelf breien. Zelfs handige laptoptassen worden erin aangeboden om zelf vorm te geven en te breien. Tegen de tijd dat jij weer een dikke trui aantrekt, mag die laptop ook wel een wolletje.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe najaarstrend: tassen breien

Reageren is niet toegestaan.