Bodypositivity wint terrein

Ken je de term ‘bodypositivity’ al? Het betekent zoiets als: trek je niets aan van de schoonheidsidealen. Wees wie je bent en laat je zien. Elk lichaam is goed genoeg. Op de catwalk lijken superslanke modellen vaker te worden vervangen door de meer ‘curvy’ dames. Volgens velen een positieve ontwikkeling.

Ook modebladen plaatsen af en toe vollere modellen op de cover. De vraag is of dit een manier is om meer lezers te trekken of dat ze het echt menen. Modellen met maat 34 zouden dus minder in zwang zijn, maat 40+ is ook prima. De tijd zal ons leren of het er in de mode werkelijk zo uit gaat zien.

Linda de Mol laat zich zien

Linda de Mol doet een duit in het zakje door op haar eigen cover te gaan staan met een ‘real’ foto. Andere bekende Nederlanders laten hun buik zien in de periode dat ze nog met een luiertas rondlopen en dus bij lange na zo strak niet meer in hun vel zitten, na een kind te hebben gekregen. 

Nu is Linda echt niet zo origineel, want de laatste paar jaar zien we vaker rondere modellen op covers staan en maken deze modellen deel uit van modeshows. Voque en Calvin Klein huurden nog niet zo lang geleden 42+ modellen in. Daarmee is een trend gezet.

De slanke zusjes Hadid zijn populair, maar de vollere Paloma Elsesser ook

De meest populaire modellen van dit moment zijn nog steeds superslanke dames, zoals Gigi en Bella Hadid. Beide zussen zijn niet uit de modemagazines weg te slaan. Daarentegen noemen we hier ook de New Yorkse Paloma Elsesser, een zogenoemd curvy model dat in de Britse en Amerikaanse Voque hoge ogen gooit. Ze liep dit jaar grote modeshows van onder meer Ganni en Lanvin.

Ze werd op het haar 22ste ontdekt via Instagram, mede doordat ze een belangrijke stem was voor de bodypositivity beweging. Zij maakte op de catwalk in Milaan het verschil tussen de vaak conservatieve castings. Tijdens de Paris Fashion Week liep ze gezamenlijk op met de grote namen als de eerdergenoemde Bella en Gigi Hadid. Ze bleek het eerste curvy model in deze modeshow. Met haar modellenwerk wil Paloma een lans breken voor meer diversiteit in de mode-industrie.

Vrouwelijkheid is niet aan een kledingmaat gebonden

Ashley Graham deed dit al eerder. Dit plussize-model stond een aantal jaren terug in een badpakkennummer van Sports Illustrated en sierde de cover van Elle. Tess Holliday maakte zichzelf bekend via Instragram. Tess is 1.65 meter groot en draagt maat 50. Ze kreeg een modellencontract bij het grote bureau MiLK Model Management. In Nederland wordt Danielle van Grondelle genoemd als curvy model. Maatje 42.

Vrouwelijkheid is niet aan een kledingmaat gebonden. Het gaat erom je stijlvol te kleden en je te omringen met producten die van een mooie kwaliteit en vormgeving zijn. Accessoires als zonnebrillen en tassen bieden eveneens karakter en stijl, of het nu gaat om een shopper tas voor naar het werk of een sportieve Eastpak rugtas die je dagelijks met je meedraagt. Dan doet de kledingmaat er echt niet toe.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bodypositivity wint terrein

Reageren is niet toegestaan.