Nieuw in de gemeente Berg en Dal: Naar Buiten Natuurbeleving

REGIO – De gemeente Berg en Dal is dit jaar verkozen tot wandelgemeente van het jaar. Reden ter meer voor Ron Hoenderboom om nu in dit jaar te starten met Naar Buiten Natuurbeleving. Een initiatief met als doel inwoners van de gemeente, regio en bezoekers meer in beweging te brengen te betrekken en verbinden met de prachtige natuur, bossen en andere landschappen die onze gemeente rijk is.

Eind augustus starten de eerste activiteiten met op zondag 30 augustus een workshop Bosbaden en wandeling in de bossen van Groesbeek achter Park Dekkerswald van half twee tot half vijf. Kosten 15 euro p.p. In hetzelfde bos een week later zaterdag 5 september een stiltewandeling van half elf tot een uur a 5 euro p.pc. Bij beide activiteiten wordt er voor een lekkere kop thee en iets kleins hartigs te eten gezorgd.

Tevens start op donderdagochtend 20 augustus weer de wekelijkse wandeling vanaf het Nederlands Wijnbouwcentrum voor iedereen die wil genieten van de mooie natuur in de omgeving in beweging wil komen en nieuwe mensen wil leren kennen. Deze activiteit wordt gratis aangeboden door het Wijnbouwcentrum voor inwoners van de gemeente en start om 10 uur tot maximaal half een.

Wandelen door de natuur en je verbinden hiermee verhoogt je weerstand, je stresslevel wordt lager je voelt je meer ontspannen en het bos heeft hierdoor letterlijk een helende werking. Ron Hoenderboom is een ervaren wandelbegeleider met een grote kennis van de prachtige omgeving en een passie voor de natuur. Daarnaast bekend met mindfulness/natuurcoaching en trainingen op het gebied van natuurbeleving.

Het aanbod van Naar Buiten natuurbeleving bestaat onder andere uit:

Mooie laagdrempelige natuur/cultuurhistorische wandelingen, Verdiepings en themawandelingen op het ritme van de natuur en seizoenen. Diverse workshops op het gebied van natuurbeleving denk hierbij onder andere aan stiltewandelingen en Bosbaden; jezelf met aandacht intuïtief en met al je zintuigen verbinden aan de natuur.

Waarvan de basis ligt bij, nieuwsgierigheid, verwondering en genieten van alles wat je onderweg tegenkomt. Door op deze manier de natuur in te gaan, kun je meer tot jezelf komen, rust vinden, ontstressen en vooral ook weer opladen. Ook is er de mogelijkheid tot individuele workshops/sessie/wandeling waarbij we samen in een coachende vorm de natuur met als zijn symboliek en schoonheid als een spiegel gebruiken en je kan helpen en ondersteunen met persoonlijke vraagstukken.

Ron Hoenderboom heeft ook meer dan twintig jaar ervaring in het werken met kinderen en organiseert met enthousiasme leuke en passende natuurbelevingsactiviteiten op maat voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar en neemt hun graag al struinend mee op pad om vooral spelend, ontdekkend te leren wat de natuur je bied.

Wil je over dit alles meer weten of opgeven voor een van deze activiteiten stuur dan een mail naar
naarbuitennatuurbeleving@outlook.com bel naar 06-10180321 of neem een kijkje op de website https://www.naarbuitennatuurbeleving.com/


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuw in de gemeente Berg en Dal: Naar Buiten Natuurbeleving

Reageren is niet toegestaan.