Omroep Berg en Dal lanceert nieuwe lokale nieuwswebsite en app

BERG EN DAL – Vandaag is de nieuwe lokale nieuwssite en app voor Omroep Berg en Dal gelanceerd. Hierdoor ben je snel op de hoogte van het laatste nieuws in en om de gemeente Berg en Dal. De website en applicatie, speciaal gemaakt voor lokale omroepen, zijn ontwikkeld door Omroep Gelderland. 

De website en applicatie richten zich op het uitzendgebied van Berg en Dal, maar bevat ook nieuws uit omliggende gemeenten. 

Omroep Berg en Dal is de vijfde omroep die gebruikmaakt van het ‘Lokaal Grid’: een vaste, herbruikbare opzet voor website en app, speciaal gemaakt voor lokale Gelderse omroepen. Eerder stapte ook RTV Arnhem, RegioTV Tiel, XON (Omroep Ede) en RTV 794 over op het Lokaal Grid. 

Lokaal Grid

Het Lokaal Grid is ontwikkeld door Omroep Gelderland om lokale omroepen te ondersteunen. Dankzij het grid hoeven omroepen zich niet meer bezig te houden met de technische aspecten van de website en de app, maar kunnen ze zich focussen op de nieuwsvergaring en –productie. Eenzelfde opzet wordt nu ook al succesvol door de regionale omroepen gebruikt. 

De app Omroep Berg en Dal is voor Android-gebruikers te downloaden via de Google Play Store en voor iOS-gebruikers via de App Store. De website is te bezoeken via www.omroepbergendal.nl.   

De website- en app-ontwikkeling is een volgende stap in de intensieve samenwerking die Omroep Gelderland heeft met lokale omroepen in Gelderland. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Omroep Berg en Dal lanceert nieuwe lokale nieuwswebsite en app

Reageren is niet toegestaan.