Realistische kunst in Persingen van Pieter van Bernebeek

PERSINGEN – Na eerdere succesvolle exposities in de afgelopen jaren in het Kerkje van Persingen exposeert Pieter van Bernebeek op 19 en 20 september in het schitterende Kerkje van Persingen bij Nijmegen.

Pieter maakt realistische schilderijen in olieverf op doek of paneel. Na een opleiding op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht en de 5-jarige tekenopleiding op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk schilderde Pieter enkele jaren aan de fijnschilderschool van de Vlaamse schilder Maarten Boffé. Hier verdiepte hij zich verder in de technische aspecten van het schilderen met olieverf.

In 2016 won hij de publieksprijs “Oog van Oss 2016”. Een jaar later werd een schilderij van Pieter gekozen door de vakjury uit ruim 1000 inzendingen tot de laatste 50 genomineerden in de nationale kunstwedstrijd “Schilderij van het jaar 2017”.

In 2018 werd zijn schilderij, “Gele sierappeltjes op een rode ondergrond”, opgenomen in een toonaangevend internationaal digitaal tijdschrift.

In het kerkje in Persingen exposeert Pieter voornamelijk stillevens en enkele portretten.             

Het programma Toen en Now van Omroep Berg en Dal zal aandacht gegeven aan de expositie in Persingen. In verband met corona zal er een herhaling uitgezonden worden van de uitzending van 2018. Op http://omroepbergendal.nl/radio/uitzending-gemist kun u het alsnog beluisteren.

De expositie in het kerkje van Persingen is een onderdeel van de zuidelijke atelierroute van het 3oeverfestival. Dit is een kleinschalig festival op ruim 60 verschillende locaties. Muziek, theater, verhalen, eten & drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland.  Voor meer informatie hierover zie http://www.3oeverfestival.nl

Tijdens de expositie wordt er op zondag muziek gemaakt door Simon Snel bekend o.a. als zanger en gitarist van Black Bottle Riot. Een stevige bluesy rockband met eigen werk. In Persingen treedt hij op als solo-artiest met toegankelijke maar ongepolijste blues, roots en rock.

U bent van harte welkom op zaterdag 19 en zondag 20 september tussen 11.00 en 17.00 uur om te komen kijken en te genieten van de schilderijen van Pieter van Bernebeek in het kerkje in Persingen (de Ooypolder bij Nijmegen). Toegang is gratis.

In verband met corona hangen de schilderijen op grotere onderlinge afstand, is er een looproute en worden mondkapjes aanbevolen. We hanteren een maximaal aantal van 30 aanwezige bezoekers in de ruimte. Tip: tussen vóór 13.00 en ná 16.00 is het meestal minder druk.

Wilt u al eerder een indruk hebben van het werk van Pieter kijk dan op http://www.pietervanbernebeek.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Realistische kunst in Persingen van Pieter van Bernebeek

Reageren is niet toegestaan.