Wouter van Eck geeft lezing over voedselbos in de bieb

BEEK -UBBERGEN – Wouter van Eck begon in 2009 een voedselbos nabij Groesbeek en is een pionier op dit gebied. Op woensdag 2 september van 19.30 tot 21.00 uur geeft hij een lezing over deze bijzondere landbouwmethode in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

In een voedselbos wordt niet geploegd, gezaaid, gewied noch gemest en al helemaal niet gespoten. Hier wordt geplant en daarna eindeloos geoogst: zaden, bloemen, scheuten, knoppen, knollen, noten, appels, peren en pruimen. Wouter van Eck begon ruim tien jaar geleden op een kale maisakker in De Horst nabij Groesbeek met de aanplant van voedselbos Ketelbroek. Inmiddels is dit een van de bekendste voedselbossen in Nederland en is Van Eck voorzitter van de Stichting Voedselbosbouw Nederland.

Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse toprestaurant De Nieuwe Winkel is groot fan van het voedselbos. Hij bedenkt de heerlijkste gerechten met de planten, groenten en het fruit uit Ketelbroek. Luister op 2 september naar het verhaal van Van Eck over deze unieke en duurzame landbouwmethode.

Beperkt aantal plaatsen

Deze lezing is onderdeel van de reeks ‘Universiteit van Berg en Dal’. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda. In verband met de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt, koop dus tijdig je kaartje(s).


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wouter van Eck geeft lezing over voedselbos in de bieb

Reageren is niet toegestaan.