Provincie verplaatst bushalte Werkenrode

REGIO – Provincie Gelderland verplaatst de bushalte Nijmeegsebaan nabij de school Werkenrode. De verplaatsing van deze bushalte is onderdeel van het groot onderhoud dat de provincie in 2017 en 2018 uitvoerde.

Werkzaamheden

Studenten van de Werkenrodeschool maken gebruik van de bushalte aan de Nijmeegsebaan. De bus richting Nijmegen stopt aan de overkant van de N842. Busreizigers nemen hier soms de kortste route naar de halte. Daarbij steken ze de weg schuin over en missen dan de middenberm om veilig te wachten op verkeer. Door de bushalte aan te sluiten op de bestaande oversteek wil de provincie de situatie veiliger maken. De provincie verplaatst de bushalte tussen 12 oktober en 6 november. Tijdens de werkzaamheden helpen tijdelijke verkeerslichten het verkeer veilig langs het werkvak. De verkeershinder is daardoor beperkt.

Bomen

Op de plek van de nieuwe bushalte staan nu nog 31 bomen. Provincie Gelderland heeft voor deze bomen een kapvergunning ontvangen van de gemeente. Tussen 7 en 18 september kapt provincie Gelderland deze bomen. Na afloop van de werkzaamheden plant de provincie nieuwe bomen aan, volgens de voorwaarden uit de vergunning. Deze bomen komen op drie verschillende locaties te staan. Tussen de nieuwe bushalte en de Nijmeegsebaan plant de provincie 18 Beuken en Ruwe Berken. Ten zuiden van de rotonde N842 – Meerwijkselaan komen 4 Winterlinden te staan en in de berm van de Koningin Wilhelminalaan 9 Lindenbomen.

Alternatieven

In 2017 onderzocht provincie Gelderland samen met de Werkenrodeschool, gemeente Groesbeek en Pluryn en de vervoerder  hoe de verkeersveiligheid van de N842 kan verbeteren. De provincie onderzocht de effecten van een apart vak voor linksafslaand verkeer, de mogelijkheden van halteren op het terrein van Werkenrode en het verplaatsen van de bushalte.

Een zogenaamd linksafvak helpt bij het verbeteren van het zicht op de kruising. Deze oplossing werkt maar voor een deel, busreizigers kunnen dan de weg nog niet veilig in twee keer oversteken. Halteren op het terrein van Werkenrode levert een langere reistijd op tot 3 minuten voor buslijn 5. Deze vertraging is niet makkelijk in te halen op een ander deel van de route. Reizigers met een andere bestemming lopen hierdoor ook vertraging op. Daarom heeft provincie Gelderland in samenspraak met de leerlingen, gemeente, Pluryn en de vervoerder gekozen voor het verplaatsen van de bushalte.

Meer informatie

Op https://www.gelderland.nl/N842 leest u meer over de werkzaamheden. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Provincie verplaatst bushalte Werkenrode

Reageren is niet toegestaan.