Wie wint de Gelderse Natuurfotowedstrijd van 2020?

REGIO – Wie wint de Gelderse Natuurfotowedstrijd van 2020?ARNHEM – Meer dan 800 Gelderse natuurfoto’s werden er dit voorjaar ingestuurd voor de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020. De een nog mooier en unieker dan de ander. De jury koos al eerder haar 25 favorieten. Maar wie gaat er vandoor met de winst? Zondag 30 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.

De 25 foto’s die nog kans maken op de winst zijn te vinden op de website van BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Alle foto’s zijn het afgelopen jaar gemaakt in onze mooie provincie. In natuurgebieden, maar ook bij jou om de hoek en zelfs in de achtertuin van de fotograaf.

Reizende expositie

Met het behalen van een plek bij de laatste 25 foto’s hebben de fotografen hun eerste prijs al in de wacht gesleept. De shortlist en de winnaar van de publieksprijs vormen namelijk onze reizende expositie en zullen de aankomende maanden op verschillende plekken in onze provincie te zien zijn. Op 8 september start de reizende expositie bij Bezoekerscentrum Nunspeet, de foto’s zullen daar tot zondag 4 oktober te zien zijn en daarna doorreizen naar Kasteel Hernen

Prijsuitreiking

De fotografen maken tijdens de uitreiking kans op meerdere prijzen, namelijk: de juryprijs, de publieksprijs en winnaar per categorie. De winnaar van de juryprijs gaat er vandoor met een exclusieve masterclass van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én wint een reportage in Mooi Gelderland, het natuurmagazine van Gelderland.

De driekoppige jury van dit jaar bestaat uit natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en vormgever van Geldersch Landschap & Kasteelen Jennie Burgers. De presentatie ligt in handen van Harm Edens.

Beleef BuitenGewoon vanuit huis

Begin dit jaar zou het natuurevenement Beleef BuitenGewoon plaatsvinden, maar helaas heeft dit evenement geen doorgang kunnen vinden. Daarom is er op zaterdag 5 september een speciale Beleef Buitengewoon uitzending te zienSamen met presentatoren Harm Edens en Thijmen van Heerde maken we voorzichtig de balans op: hoe staat de natuur ervoor na een half jaar corona?

Ook gaat Harm aan de slag met diverse workshops. Welke tips en tricks mag jij niet missen voor het onderhouden van je achtertuin? Wat moet je weten als je de natuur in gaat? En hoe kun jijzelf het meest uit de natuur halen? Harm gaat op onderzoek uit! 

De prijsuitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd is zondag 30 augustus om 15.00 uur live te volgen via Omroep Gelderland. De speciale Beleef BuitenGewoon uitzendingis 5 september om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wie wint de Gelderse Natuurfotowedstrijd van 2020?

Reageren is niet toegestaan.