Een veilige afsluiting van de tuin dankzij een inrijpoort

Je hebt graag de gevoel van veiligheid als je in je huis bent. Eén van de belangrijkste redenen is dat dan ook dat mensen een hekwerk nemen. Zo wordt jouw eigendom beschermt. Maar wat is nou het meest veilige hekwerk? 

Toegangspoort

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er meerdere soorten poorten die je kan plaatsen in je hekwerk. Je hebt bijvoorbeeld inrijpoorten. Ook die zijn er in heel veel verschillende mogelijkheden. Inrijpoorten kan je bijvoorbeeld in vele verschillende soorten materiaal verkrijgen. Ook kan je een toegangspoort helemaal naar jouw wens laten maken. Denk dan bijvoorbeeld aan de kleur en afwerking. Denk maar bijvoorbeeld of je spijlen wil bovenop. 

Inrijpoorten van staal zijn de meest “standaard” inrijpoorten. Maar als je een landelijke stijl hebt vind je dit waarschijnlijk helemaal niet mooi. Je wil natuurlijk niet dat het je mooi aangelegde tuin schaadt. Dan is het bijvoorbeeld ook een optie om een houtlook inrijpoort te bestellen. Deze houtlook inrijpoorten hebben dezelfde kwaliteit omdat ze ook van staal zijn gemaakt. Na het maken worden de poorten gegalvaniseerd en gepoedercoat in jouw gewenste kleur.

Maar naast de verschillende opties die je kan hebben op een toegangspoort, heb je ook verschillende manieren hoe de poorten op gaan.

  • Draaipoort, dit is de meest traditionele inrijpoort die er is. De deuren van de poort draaien dan 90 graden naar buiten of naar binnen. Dit is prachtig als je in een landhuis woont of veel ruimte hebt voor een inrijpoort.
  • Schuifpoorten, deze inrijpoort is het meest efficiënt. Deze poort gaat open door de deur langs het hek te schuiven. Hierdoor hoeft er geen extra ruimte vrij worden gehouden. 

Naast deze twee manieren van openen kan je ook kiezen hoe de poorten open gaan. Je kan er voor zorgen dat de poort geautomatiseerd is. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een mechanische of hydraulische openers. De hydraulische openers werken op motoren en oliedruk. In tegenstelling van mechanische openers juist door middel van tandwielen open gaat.

Veiligheid

Wat is het veiligst? Deze vraag wil jij waarschijnlijk graag beantwoord hebben als je een hekwerk neemt met een inrijpoort. Hekwerken zijn er in veel verschillende soorten. Maar van die soorten is er niet één die per se het veiligst is. Met een hekwerk om je terrein heen plaatsen maar je je huis al iets veiliger. Want mensen kunnen niet zomaar je terrein op lopen. Tuurlijk zijn er wel hekwerken die iets minder inbraak gevoelig zijn. Dit komt bijvoorbeeld als ze spijlen er op zetten. Op deze manier is het niet makkelijk om over het hek heen te komen. 

Ook is de afwerking van je hekwerk een onderdeel van veiligheid. Een laag hek is natuurlijk veel minder veilig als een hoog hek met spijlen zonder dwarsligger. Bij een lager hek heb je iets meer kans dat er ongewenste bezoekers op je terrein komen. Dat komt omdat ze er natuurlijk veel makkelijker overheen klimmen. Een dwarsligger kan zorgen voor stevigheid, ook kan een dwarsligger ervoor zorgen dat je sneller over de poort kan klimmen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een veilige afsluiting van de tuin dankzij een inrijpoort

Reageren is niet toegestaan.