Red Cedar boeidelen voor een mooie afwerking en betere gevelisolatie

Kriebelen je handen om een klus aan de buitenzijde van je huis aan te pakken? Om de woning een mooie uitstraling te geven of bijdragen aan een goede isolatie? Denk dan eens aan het aanbrengen of het vervangen van de boeidelen. Deze planken dienen als afwerking van dakranden of dakgoten en hebben een belangrijke functie. De wind en de regen kunnen door de boeidelen niet tussen de dakbedekking en de gevel komen. Daarnaast geef je het dak met boeidelen langs de dakranden een strak afgewerkt uiterlijk.

Extra isolatie

Met boeidelen maak je het dak van je woning helemaal af. Maar ook kun je het huis hiermee extra goed isoleren, waardoor je stookkosten een stuk lager worden. De speciale planken zorgen voor de afsluiting tussen de dakgoot en de dakrand. Op die manier kan er geen vuil en vocht tussen de dakbekleding komen en blijven wind en kou buitenshuis. Door rotte boeidelen kan vochtigheid juist wel in huis doordringen met hogere energielasten tot gevolg. Het loont dus absoluut om de gevel van je huis of schuur hiermee af te werken

Mooie houtstructuur

Omdat boeidelen onder invloed van weersinvloeden staan, kan er gemakkelijk sneeuw, regen, hagel en vocht bij komen. Daarom is het verstandig om planken van duurzaam, vormvast en hoogwaardig hout te gebruiken. Je kunt hiervoor online Red Cedar bestellen. Deze fraaie houtsoort is goed bestand tegen houtrot, schimmels en insecten. De grote variatie in kleuren en de mooie houtstructuur maakt Red Cedar tevens tot een graag gebruikt materiaal voor aan de buitengevel. Daar komt bij dat het hout licht van gewicht is, gemakkelijk te bewerken is en zich uitstekend laat voorzien van schroeven. Het is aan te bevelen om RVS schroeven te gebruiken, deze oxideren niet en tasten het hout niet aan. 

Kant-en-klare Red Cedar boeidelen

Heb je voor jezelf een goed plan uitgestippeld en een ontwerp gemaakt? Dan kun je uitrekenen hoeveel Red Cedar je nodig hebt. Voor dit materiaal ben je bij Houthandelonline aan het juiste adres. In de zeer complete webshop van deze groothandel voor particulieren en bedrijven, vind je kant-en-klare boeidelen van Aziatisch en Western Red Cedar die rondom twee keer zijn gegrond. Beide hebben dezelfde duurzaamheid, maar onderscheiden zich van elkaar door de nerfstructuur. De Aziatische soort die ook wel Cedrela Odorata wordt genoemd, is fijner van nerf. In het schilderwerk zal hierdoor minder doortekening zichtbaar zijn.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Red Cedar boeidelen voor een mooie afwerking en betere gevelisolatie

Reageren is niet toegestaan.