Nieuwbouwwoning kan met dun en glad stucwerk toe

Geen dikke lagen stuc, maar een slechts twee millimeter laag stuclaag met als voordeel weinig troep en een snelle droogtijd, zorgen ervoor dat spuitpleister veel wordt toegepast in nieuwbouwwoningen. Je krijgt er mooie gladde witte wanden van, klaar om te sausen.

Wie een nieuwbouwwoning koopt, ziet de opbouw ervan van begin af aan. Menig nieuwbakken eigenaar bezoekt op zondag de bouwplaats om het pas gestorte beton van de fundering en een tijdje later de half opgebouwde muren te gaan bekijken.

Zit het dak er eenmaal op en de ramen erin dan lijkt het huis af, maar schijn bedriegt. Binnen moet er nog flink wat gebeuren. Leidingen voor elektra en verwarming, afvoeren voor sanitair vragen de aandacht. Het ziet er in de verste verte nog niet uit als een huis waar je in kunt gaan wonen.

Na het stuken is het ineens een huis

Dan zijn de muren aan de beurt. Wanneer het nieuwbouw stucen van een muur eenmaal heeft plaatsgevonden, ziet het er ineens heel anders uit. Een echt huis met strakke witte wanden, klaar om aangekleed te worden. Stukadoors hebben een dankbaar beroep.

Tegenwoordig zijn traditionele stucwanden achterhaald. Met name in nieuwbouwwoningen betekent dit dat het stucwerk eenvoudiger, sneller en mooier kan. De stuclagen kunnen minder dik. In dit geval wordt spuitpleister toegepast op plaatsen waar dat mogelijk is. Het gaat om een dunne laag stuc dat zelfs zonder voorstrijkmiddel toegepast kan worden.

Dit stucwerk droogt mooi wit op

Met een spuitmachine wordt de stuclaag aangebracht die maar twee tot drie millimeter dik is. Daarna kan de laag glad worden geschuurd en is deze klaar om te sausen of te behangen. Dunpleister of spuitpleister ziet er een stuk gladder uit dan dikker stucwerk en het droogt het ook nog eens mooi wit op. Na behangen of sausen is het verschil tussen deze dunpleister en het traditionele stucwerk niet zichtbaar.

Het laat zich raden dat dit dunne stucwerk snel droogt en daardoor erg gebruiksvriendelijk is. Bovendien blijkt een groot voordeel te zijn dat het in tegenstelling tot traditioneel stucwerk gewoonweg minder rotzooi geeft. Ligt er al een mooie vloer of staat de keuken al, dan hoef je je niet te laten weerhouden om alsnog mooi stucwerk aan te laten brengen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuwbouwwoning kan met dun en glad stucwerk toe

Reageren is niet toegestaan.