Buurtgezinnen nieuw in gemeente Berg en Dal

GROESBEEK – Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente Berg en Dal die overbelast zijn, een beroep doen op Buurtgezinnen. De gemeente is hiervoor een overeenkomst aangegaan met Buurtgezinnen. Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra aandacht en worden ouders even ontlast. 

De ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden, ze naar zwemles of sport brengen. Maar ook: meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of er samen op uitgaan met beide gezinnen. Maatwerk dus!

Afspraken

Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Vraaggezin en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de inhoud van de ondersteuning. 

Waardevolle aanvulling

Wethouder Irma van de Scheur: “Door Buurtgezinnen ontstaat er een band tussen gezinnen. Ik ben er van overtuigd dat het een waardevolle aanvulling is op de hulp van professionals. En misschien kunnen we zo zelfs voorkomen dat we professionele hulp moeten inschakelen”

Aanmelden

Gezinnen die overbelast zijn en wel wat hulp kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden via www.buurtgezinnen.nl. Dat geldt ook voor gezinnen die juist wat steun kunnen bieden. Steungezinnen kunnen ouders met kinderen zijn, maar ook grootouders of stellen zonder kinderen (maar met opvoedervaring). 

Coördinator

Marloes Bazuin treedt in Berg en Dal op als coördinator voor Buurtgezinnen. Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking is Marloes Bazuin bereikbaar via 06-42921883 of marloes@buurtgezinnen.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Buurtgezinnen nieuw in gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.