Tips voor het vinden van de perfecte verlichting 

Tijdens de donkere dagen in de winter, verlangen we allemaal naar gezellige en sfeervolle verlichting in huis. Toch kan dit soms nog best lastig zijn. Veel mensen ervaren namelijk het probleem dat enkel hun basisverlichting niet gezellig is. Meestal is dit licht te fel of worden sommige hoeken in huis overbelicht of juist onderbelicht. Hiermee wordt de sfeer in huis op een negatieve manier beïnvloedt. Maar hoe vind je nu die perfecte verlichting en waar moet je op letten? Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder! 

Lichtplan 

Een lichtplan is eigenlijk een soort opzet, waarin je voor jezelf bedenkt wat voor verlichting er in huis moet komen. Dit kan basisverlichting zijn en sfeerverlichting. Basisverlichting zorgt ervoor dat er licht aanwezig is in elke ruimte in huis. Vervolgens maak je de ruimte gezellig met sfeerverlichting. Een goede balans tussen deze twee soorten verlichting is dus erg belangrijk. Bedenk daarom voor jezelf goed welke kamers op welke manier belicht moeten worden en waar de accenten op moeten worden gelegd. 

Makkelijk bedienen 

Verder is het handig als je alle verlichting in huis kunt bedienen met schakelmateriaal. Hiermee bedien je één of meerdere lichtgroepen in huis. Naast het vinden van de perfecte verlichting is het dus ook goed om vast te kijken naar welke schakelaar je wilt. Tegenwoordig heb je ook slimme schakelaars, waarmee je met één klik op de knop hele sets met verlichting kunt bedienen. Mocht je hier wel geïnteresseerd in zijn, houd er dan rekening mee dat je ook slimme lampen aanschaft die in combinatie kunnen worden gebruikt met de schakelaars. 

Sfeer toevoegen 

Als je basisverlichting eenmaal geïnstalleerd is, kun je je huis opleuken met sfeerverlichting. Je kunt door middel van sfeerverlichting een ruimte een hele andere uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes op tafel of windlichten op tafel. Ook is het leuk om in hoeken van kamers een lampje te zetten, zodat de kamer optisch groter lijkt. Wat je ook veel ziet de laatste jaren zijn spotjes. Deze kleine lampjes worden verwerkt achter en onder meubels en geven indirect licht in een kamer. Dit wil zeggen dat je de lamp niet letterlijk ziet zitten, maar wel profiteert van de verlichting. Dit staat bijvoorbeeld ook erg leuk onder traptreden en onder kastjes en meubels. In de keuken bijvoorbeeld kun je onder de kastjes spotjes of lichtstrips plakken voor een extra leuk effect. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het vinden van de perfecte verlichting 

Reageren is niet toegestaan.