Waar worden veganistische vleesvervangers van gemaakt?

Wij Nederlanders zijn over het algemeen dol op vlees. Elke dag verslinden de meeste inwoners van ons land wel een stukje vlees. Toch wordt dat steeds minder het geval. De formule van aardappelen, groente en vlees begint namelijk wat weg te vallen. In plaats daarvan komen er steeds meer vegetariërs en veganisten. Zij eten dus helemaal geen vlees meer. Toch kiezen ze er vaak wel voor om nog veganistische vleesvervangers te nuttigen. Dit doen ze omdat je vlees eigenlijk wel moet vervangen aangezien het dé eiwitbron is. Je kunt vlees als veganist vervangen voor een aantal producten, zoals je hieronder kunt lezen. 

Vegetarisch versus veganistisch

Als je in de supermarkt op zoek bent naar een vleesvervanger dan zul je naar alle waarschijnlijkheid twee soorten tegenkomen. De ene soort is bedoeld voor vegetariërs, terwijl het andere type juist gefocust is op veganisten. De vleesvervangers voor vegetariërs bevatten dan ook vaak zuivel en ei, wat iemand die een veganistisch dieet volgt dus niet zal eten. In vegan recepten vind je vaak groente, fruit, peulvruchten, noten, et cetera. In de vleesvervangers komen deze ingrediënten dan ook vaak terug. Hieronder kun je de meest voorkomende ingrediënten in vegan vleesvervangers vinden.

Ingrediënten

Meestal worden veganistische vleesvervangers gemaakt van peulvruchten of graan. Hierbij kun je onder meer denken aan de bekende ingrediënten tofu en soja. Tofu is gestremde sojamelk, terwijl soja een peulvrucht is met alle belangrijke aminozuren. Ook tempeh en seitan kunnen hiervoor gebruikt worden. Daarnaast is het ook mogelijk om vleesvervangers bijvoorbeeld van paddestoelen, groente en fruit te produceren. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met shiitake in plaats van tonijn in dashi, een Japanse bouillon. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om watermeloen te gebruiken als vleesvervanger. Bereid je het op de juiste manier? Dan is watermeloen zelfs net steak.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 november, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Waar worden veganistische vleesvervangers van gemaakt?

Reageren is niet toegestaan.