Bibliotheken toch nog niet open

REGIO – De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen ondanks eerdere berichten niet op 11 november weer open. De bibliotheekorganisatie dacht de deuren weer te kunnen openen voor het uitlenen van boeken, maar dit bleek volgens de nieuwe noodverordening van de veiligheidsregio’s toch niet mogelijk. Voor een bibliotheek gelden andere regels dan voor een boekwinkel.

De bibliotheek wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer open. De Bibliotheek Gelderland Zuid verstond onder het ‘afhalen’ van boeken, zoals vermeld in de noodverordening van de veiligheidsregio, ook het zelf uitzoeken van boeken in de bibliotheek. Helaas mag dit nog niet. Bibliotheken mogen wel reserveringen buiten beschikbaar stellen bij een afhaalpunt. Doordat de grote collectie is verdeeld over 26 vestigingen, waarvan een deel onbemand, lukt het niet om dit op de korte termijn te regelen.

De Bibliotheek Gelderland Zuid kijkt ernaar uit om iedereen weer in hun vestigingen te mogen ontvangen. Naar verwachting mogen de bibliotheken binnenkort weer open voor iedereen, niet alleen voor leden.

Het laatste nieuws over de coronamaatregelen in de bibliotheek is te vinden op www.obgz.nl/corona.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 november, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bibliotheken toch nog niet open

Reageren is niet toegestaan.