Aan huis klussen met de juiste voorbereiding

Met de gedeeltelijk tweede lockdown zitten we allemaal voorlopig nog binnen. Veel mensen zijn weer opzoek naar bezigheden om de tijd door te komen. Gelukkig kunnen we ons bezighouden op verschillende manieren. Zo ook met zelf klussen in en rond het huis. Een hoop dingen kun je gelukkig zelf doen en hoef je geen experts voor op te bellen. Ben je erg handig? Dan is het zelf mogelijk verbouwing in te plannen en uit te voeren. Ondanks dat we een hoop zelf kunnen doen gaan er altijd dingen mis. Met deze tips ben je goed voorbereid voor de kleinste klussen tot grote verbouwingen in huis. 

1. De juiste apparaten in huis

Bij vrijwel iedere klus heb je apparaten nodig. Denk hierbij aan een zaag, schuurmachine, kwasten en meer. Ben je van plan muren te gaan schilderen? Maak altijd een lijstje met benodigdheden. Voordat je gaat beginnen, is het belangrijk het lijstje af te gaan. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt of wat je nog moet aanschaffen voordat je gaat beginnen. Het is enorm zonde wanneer je er tijdens een verfbeurt achter komt dat je wat spullen mist. 

2. Een verbouwing plannen

Heb je geen kleine klusjes in huis, maar wil je een verbouwing plannen? Dan wordt het lijstje een stuk groter. Wil je een nieuwe muur bouwen of een muur afbreken? Dan heb je minimaal een bouwafval container nodig. Wil je je tuin zomerproof maken en heb je een tuinverbouwing staan? Dan heb je naast extra personeel ook andere extra’s nodig. Denk aan een toiletwagen om het huis zo schoon mogelijk te houden en bijvoorbeeld een buitenkeuken om koffie en thee te zetten. 

3. Veiligheid is het belangrijkste 

Uiteindelijk is veiligheid het allerbelangrijkste. Weet je niet zeker hoe een apparaat werkt? Gebruik het dan niet. Schakel hiervoor altijd iemand in die precies weet hoe iets werkt. Zelfs wanneer je weet hoe iets werkt is het goed om veilig te klussen. Er zijn veel accessoires die je kunt aanschaffen om zo veilig mogelijk te klussen. Veilige accessoires zijn handschoenen, een helm, veiligheidsbril, werkschoenen, werkkleding en meer. Voor iedere klus gelden weer andere veiligheidsregels. 

4. Klussen met water en elektra

Iets wat gevaarlijk is en niet iedereen kan doen is werken met water en elektra. Heb je een klus voor je licht of pijpleidingen? Het is beter om hiervoor extra hulp voor in te schakelen. Jezelf inlezen is lang niet altijd voldoende en voor de eerste keer is het altijd goed en veiliger als er iemand bij is die dit al lange tijd doet. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 november, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Aan huis klussen met de juiste voorbereiding

Reageren is niet toegestaan.