Drie tips bij het overstappen van energieleverancier

Als je aan het overwegen bent om binnenkort over te stappen naar een andere energieleverancier dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het natuurlijk van belang om te kiezen voor een leverancier die precies bij je situatie past. Bovendien moet de prijs uiteraard niet te hoog zijn, energie vergelijken kan hierbij helpen. Zodoende kun je namelijk handig uitzoeken welk contract het voordeligst is. Er zijn nog meer tips die je kunt gebruiken als je wilt overstappen van energieleverancier, zoals de drie voorbeelden hieronder.

Vast tarief

Zo is het slim om een contract af te sluiten met een vast tarief. Dit hoeft natuurlijk niet, want het is ook mogelijk om te kiezen voor een exemplaar met een variabel tarief. Toch is dit niet verstandig. Door een energiecontract met een vast tarief af te sluiten bij een leverancier zul je namelijk veel inzicht hebben in je wekelijkse kosten. Je zult bovendien niet voor verrassingen komen te staan, want je weet precies wat je kunt verwachten qua je energiekosten. Ook als je verbruik verhoogd of verlaagd wordt zul je alsnog duidelijkheid hebben over het bedrag dat je moet betalen aan de leverancier.

1 jaar

Daarnaast is het ook slim om een éénjarig contract af te sluiten bij een energieleverancier. Hierdoor zul je kunnen profiteren van een paar voordelen. Zo is de kans groot dat de leverancier diverse cadeaus en kortingen zal geven aan een nieuwe klant, dus waarschijnlijk ook aan jou. De energieleverancier kiest ervoor om dit te doen om veel nieuwe klanten binnen te halen. Bovendien kun je met een contract met een looptijd van 1 jaar elk jaar weer een nieuw contract afsluiten. Hierdoor profiteer je telkens weer van deze aanbiedingen.

Vervaldatum

Het is ook zeker belangrijk om de vervaldatum van het contract goed in de gaten te houden. Schrijf daarom een notitie in je agenda waardoor je precies weet wanneer je contract zal verlopen. Door dit te doen zul je op tijd op zoek kunnen gaan naar een nieuwe energieleverancier. Nadat je contract is verlopen ben je namelijk vrij om over te stappen naar een andere aanbieder van energie. Wel moet je dit natuurlijk tijdig doen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 november, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Drie tips bij het overstappen van energieleverancier

Reageren is niet toegestaan.