Ondertekening intentieovereenkomst fiets- en voetveer Bemmel-Ooij

REGIO – Woensdag 2 december 2020 ondertekenden de gemeenten Lingewaard en Berg en Dal en Uit®waarde de intentieovereenkomst voor een recreatieve fiets-voetveerverbinding tussen Bemmel en Ooij. Wethouder Sylvia Fleuren van Berg en Dal, wethouder Theo Janssen van Lingewaard en directeur Alex Kwakernaak van Uit®waarde zetten online hun handtekening onder deze overeenkomst.

Waarom een veer tussen Bemmel en Ooij?

Wethouder Theo Janssen laat weten dat hij blij is dat het bewonersinitiatief BemmelOost nu verder vorm krijgt. “Toen de bewoners ons enkele jaren geleden benaderden met de idee voor een fiets- en voetveer tussen Bemmel en Ooij, waren wij meteen enthousiast. Na de proefvaart vorig jaar, merkten we al dat veel mensen er gebruik van willen maken.”

Wethouder Sylvia Fleuren vertelt: “dit fiets-voetveer maakt het nóg aantrekkelijker om te fietsen en wandelen in onze regio. Van ondernemers in Berg en Dal hoor ik dat ze dit veer een waardevolle aanvulling vinden op ons toeristisch aanbod.”

Directeur Alex Kwakernaak: “Wij zouden verheugd zijn met deze nieuwe recreatieve veerverbinding tussen het Rijk van Nijmegen en De Betuwe. Hierdoor worden stad en buitengebied bijzonder verbonden en zijn er mooie routes mogelijk in combinatie met de overige pontjes in de regio.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ondertekening intentieovereenkomst fiets- en voetveer Bemmel-Ooij

Reageren is niet toegestaan.