Je kies je de juiste kilometerbundel voor het private leasecontract van je auto

Ouderwets sparen om een nieuwe auto te kopen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om een shortlease auto te regelen. Shortlease is daarentegen niet de enige optie als je een auto wilt leasen. Zo kun je ook een keuze maken tussen zakelijk of privé een auto leasen. Als je geen bedrijf hebt dan zal de keuze altijd vallen op de laatste optie. Je zult dan dus een private leasecontract afsluiten voor een auto. Bij het private lease vergelijken zul je er dan achter komen dat je uit moet zoeken welke auto je wilt hebben, maar ook voor welke looptijd. Bovendien heb je dan nog de keuze uit alle verschillende kilometerbundels. Meestal gaat het om de volgende bundels: 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000 en 35.000 kilometer. Welke optie het meest geschikt is voor jou kan lastig zijn om in te schatten. Dit artikel zal hier gelukkig bij helpen.

Woon-werk verkeer zorgt voor meeste kilometers

Je hebt een prachtige auto op het oog en hebt bepaald dat je voor private lease gaat. Nu moet je dus nog bepalen voor welk kilometerbundel je kiest, wat je mogelijk heel lastig vindt. Het is daarom goed om te weten dat de meeste personen het grootste deel van hun kilometers maken door middel van woon-werk verkeer. Je kunt eenvoudig berekenen hoeveel dit voor jou is per dag. Daarmee kan je natuurlijk ook bepalen hoeveel het per week, per maand en per jaar is. Toch zul je niet alleen kilometers maken voor je baan. Je zult namelijk ook ritjes maken met de auto om boodschappen te doen. Bovendien zul je de auto inzetten om de rest van je familie te bezoeken, maar mogelijk ook om op vakantie te gaan met de tassen in de kofferbak als je geen liefhebber bent van het vliegtuig. Daarnaast mag je ook de weekendjes weg niet vergeten, dit kunnen ook echt kilometervreters zijn. Het is slim om altijd iets ruimer in de kilometerbundel te gaan zitten. Door dit te doen zul je niet voor onverwachte kosten komen te staan aan het einde van de looptijd van het contract. 

Even ter samenvatting, de meeste kilometers maak je voor het woon-werk verkeer. Daarnaast moet je hier ook de kilometers die je maakt om boodschappen te doen, je vrienden en familie te bezoeken, op vakantie te gaan en weekendjes weg te gaan. Bovendien moet je de veiligheidsmarge hierbij nemen. Door deze punten bij elkaar optellen zul je in principe goed kunnen voorspellen hoeveel kilometers je nou echt rijdt per jaar. 

Wat gebeurt er als je over het bepaalde aantal kilometers heen gaat?

Ook al heb je een marge genomen, het zou alsnog kunnen gebeuren dat je over het aantal kilometers gaat dat je in eerste afgesproken had. Dit zal normaal gesproken niet voor problemen zorgen. Bij de meeste leasemaatschappijen zul je namelijk tussen de 6 en 9 cent moeten betalen per kilometer die je buiten de bundel rijdt. Aan het einde van de looptijd van je private leasecontract zal dit verrekend worden. Desondanks kun je er in de meeste gevallen voor kiezen om dit aan het einde van elk jaar te verrekenen, dus niet pas als het leasecontract voor je auto afgelopen is. Het is hoe dan ook aan te raden om dit van te voren even goed uit te zoeken, wat je naar alle waarschijnlijkheid kunt doen door de algemene voorwaarden van de maatschappij door te nemen. Bekijk dan direct ook even wat ze rekenen per kilometer buiten de bundel. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Je kies je de juiste kilometerbundel voor het private leasecontract van je auto

Reageren is niet toegestaan.