Kerstfeest zonder licht – proef, ruik en hoor de feestdagen in het muZIEum

NIJMEGEN – Nu Sinterklaas weer het land uit is, komt de volgende feestdag alweer in zicht: Kerst! Alhoewel de feestdagen er dit jaar anders uitZIEn dan voorgaande jaren, blijft er een ding onveranderd: het kerstfeest zonder licht in het muZIEum. Waar in de visuele wereld kerst vaak in het teken staat van gezellige lichtjes, zien blinden en slechtzienden deze natuurlijk niet (goed). Ervaar in de kerstvakantie zelf de feestelijke sferen door middel van voelen, ruiken, proeven en horen tijdens verschillende belevingen.

Stap in het pikkedonker en ervaar blind de winterse en feestelijke sferen in de donkerbeleving. Een buitenmens? Ga dan op ontdekkingsreis met Expeditie ribbelroute en beleef hoe het is om slechtziend te zijn. Beleving uitbreiden? Boek de kerstproeverij en help de kerstman bij het vinden van de juiste smaken.  

HELP! DE CHOCOLADEFABRIEK ZIT ZONDER LICHT

De fabriek van de kerstman draait al een tijdje op volle toeren, om iedereen in deze gekke tijden fijne dagen te bezorgen. Echter is er dit jaar iets misgegaan. In de fabriek van de kerstman is het licht kapot, waardoor hij niet meer weet welke smaken chocola er zijn. Hij heeft het muZIEum en haar bezoekers om hulp gevraagd. Word chocoladetester en help de kerstman in het pikkedonker te achterhalen welke smaken er dit jaar in het assortiment zitten.

Deze activiteit is te boeken in combinatie met een donkerbeleving of Expeditie ribbelroute voor maar € 21,50. De kerstproeverij wordt twee keer per dag aangeboden in de kerstvakantie. Leuk voor alle leeftijden vanaf 8 jaar. Meer informatie: www.muzieum.nl/kerstvakantie 

VIND DE GOUDEN KERSTBAL

In de donkerbelevingen staan alle zintuigen, behalve zicht, op scherp. Ook is er in het donker een gouden kerstbal verstopt, degene die deze vindt krijgt een prijsje! Van welke bezoeker zijn de ogen zo goed, dat de gouden bal geZIEn wordt? De beleving wordt altijd begeleid door een blinde of slechtziende gids, die onderweg zijn (winterse) ervaringen deelt.

ORIGINELE CADEAUBON

Surprises, kerstcadeaus of kerstpakketten voor medewerkers. Het is altijd weer zoeken om een origineel cadeau te geven. Nog geen cadeau gevonden? Geef een beleving van het muZIEum. Al iemand op het oog, wie deze onvergetelijke ervaring niet mag missen?

De cadeaubon en de kerstpakketten van het muZIEum zijn te bestellen via: www.muzieum.nl

DONATIE

Met een donatie, groot of klein, wordt er bijgedragen aan de toekomst van het muZIEum. Zo kan het muZIEum ook na het coronatijdperk, vele ogen blijven openen en daarmee de missie uitvoeren: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

Doe een gift


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kerstfeest zonder licht – proef, ruik en hoor de feestdagen in het muZIEum

Reageren is niet toegestaan.