Geniet van een muzikale kerst bij Omroep Gelderland

ELBURG – Ook dit jaar kun je weer genieten van een muzikale kerst, met het enige echte Omroep Gelderland kerstconcert. Op Eerste Kerstdag brengen diverse artiesten je in de kerstsfeer, van Clean Pete en Lisa Loïs, tot The Bach Orchestra met Jan Vayne. Het concert vindt plaats in de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Elburg. De presentatie is in handen van Irene ten Voorde. Zij kijkt aan de hand van persoonlijke kerstverhalen terug op dit bewogen jaar.

Artiesten

Er treden allerlei Gelderse artiesten op. Zo luister je naar de muziek van het Nederlands popduo Clean Pete met gitarist Anne Soldaat, naar de gitaarklanken van Jay-P, en zingt Lisa Loïs samen met The Voice of Holland-winnaar Dennis van Aarssen.

Geniet van het gospelkoor G-Roots met solist Sharon Kips en luister naar het koperkwintet van het Orkest Koninklijke Marechaussee. En jonge organist Michaël Verniers treedt op samen met Trompetduo Arjan en Edith Post. Ook The Bach Orchestra of the Netherlands onder leiding van Pieter Jan Leusink is present, met sopraan Olga Zinovieva en pianist Jan Vayne. Helaas is er dit jaar geen publiek bij het concert aanwezig, in verband met corona.

Kerstdienst

Naast het kerstconcert op Eerste Kerstdag, kun je op kerstavond de kerstdienst vanuit de Grote Kerk in Apeldoorn volgen. Met dans, muziek, mime en zang wordt het vertrouwde kerstverhaal van de geboorte van Jezus verteld. De traditionele kerstliederen worden afgewisseld met vernieuwende geluiden en beelden van hoop en verbinding. Een bijzondere kerstviering voor jong en oud.

Het kerstconcert is op Eerste Kerstdag volledig te zien om 12.30 uur en 15.30 uur op TV Gelderland. Vanaf 17.20 uur wordt het kerstconcert om en om in twee delen uitgezonden (ieder uur herhaald). Op zondag 20 december van 09.00 tot 10.00 uur wordt het Kerstconcert ook uitgezonden tijdens het radioprogramma Zin in Zondag. De Kerstavond in de Grote Kerk in Apeldoorn is op donderdag 24 november om 21.00 uur live te zien bij TV Gelderland. 

Wil je het kerstconcert of de kerkdienst terugkijken? Dat kan via Uitzending Gemist. Of bekijk de volledige feestdagenprogrammering van Omroep Gelderland.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Geniet van een muzikale kerst bij Omroep Gelderland

Reageren is niet toegestaan.