Bibliotheek Gelderland Zuid start met Afhaalbieb

REGIO – Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tot en met dinsdag 19 januari 2021 vanwege de lockdown gesloten. Vanaf maandag 21 december is het bij elf vestigingen wel mogelijk om verrassingspakketten met boeken af te halen.

De Afhaalbieb is bedoeld voor bibliotheekleden van alle leeftijden die graag fysieke biebboeken willen lezen nu de bibliotheken gesloten zijn. Om even te ontspannen en om leesplezier bij kinderen te blijven stimuleren.  

De verrassingspakketten zijn beschikbaar in elf vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid: De Mariënburg, Zwanenveld, Muntweg, Beuningen, Malden, Groesbeek, Beek-Ubbergen, Elst, Zetten, Bemmel en Huissen. Leden kunnen op de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/afhaalbieb) een formulier invullen en kiezen voor een vestiging waar ze het pakket willen afhalen. Het is mogelijk om twee specifieke boektitels toe te voegen aan het pakket, indien deze beschikbaar zijn op de gekozen afhaallocatie. Indien er reserveringen klaar staan in een van de elf locaties van de Afhaalbieb, worden deze toegevoegd aan de pakketten. Mensen die niet naar de Afhaalbieb kunnen komen vanwege ziekte of een beperking, krijgen op afspraak de materialen thuisbezorgd.

Activiteiten in de bibliotheek geannuleerd

In verband met de strenge lockdown zijn ook alle activiteiten van de bibliotheek tot en met 19 januari geannuleerd. Wel zullen enkele activiteiten online plaatsvinden. Welke dat zijn, wordt later bekend gemaakt via de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/agenda).

Boetevrij

De bibliotheek hanteert tussen dinsdag 15 december en zondag 31 januari een boetevrij beleid. Geleende materialen worden automatisch verlengd tot en met 31 januari. Bibliotheekleden hoeven voor materialen waarvan de uitleentermijn in deze periode verloopt, geen telaatgeld te betalen.

Tips voor thuis

Online is de bibliotheek altijd open. Bibliotheekleden kunnen gratis gebruikmaken van de online diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books en luisterboeken. Op de ‘Tips voor thuis’-pagina (www.obgz.nl/tipsvoorthuis) staan onder meer leestips, video’s met challenges van de BiebBoys, voorleesfilmpjes, online lesmateriaal en tips om digitaal en taalvaardiger te worden. Ook staan de leestips van onze adventskalenders online: www.obgz.nl/adventskalender.

Kijk voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/corona.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bibliotheek Gelderland Zuid start met Afhaalbieb

Reageren is niet toegestaan.