Kabinet verplicht negatieve test voor reizigers uit buitenland

Om te voorkomen dat mensen die van het buitenland terugreizen naar Nederland het virus met zich meebrengen houdt het kabinet vast aan de verplichting van een negatieve PCR-testuitslag voor reizigers uit hoog risicogebieden.

Op 31 december jl. heeft het kabinet al laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag over de verplichte negatieve testuitslag voor reizigers die per vliegtuig naar Nederland komen. Vanwege het grote belang dat het kabinet hecht aan de verplichte negatieve testuitslag, is naast het instellen van hoger beroep, besloten deze verplichting op te nemen in een ministeriƫle regeling onder de Tijdelijke wet maatregelen covid-19. Deze ministeriƫle regeling gaat in op 4 januari. Voor reizigers naar Nederland blijft de situatie dus ongewijzigd.

Om iedere discussie over de juridische grondslag voor zover nodig te beslechten heeft het kabinet besloten om met de grootst mogelijke spoed de Wet publieke gezondheid te wijzigen.

Dit alles doet het kabinet omdat het noodzakelijk is de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Daarom blijft het kabinet benadrukken alleen op reis te gaan als het strikt noodzakelijk is. Vakantie en familiebezoek zijn niet-noodzakelijke reizen. Mensen die uit hoog risicogebieden komen, moeten in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Bron: Rijksoverheid 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kabinet verplicht negatieve test voor reizigers uit buitenland

Reageren is niet toegestaan.