Tips: geef je huis een make-over 

Vaak zijn mensen na een aantal jaar hun interieur zat en willen ze eens iets nieuws. Hiervoor hoef je echt niet je hele huis te verbouwen. Meestal bereik je met een paar kleine aanpassingen in huis al het gewenste resultaat. Ben je benieuwd hoe je zo’n make-over aanpakt? Wij vertellen je er graag alles over! Lees dus gauw door. 

Kleuren in huis 

Het interieur wordt voor een groot gedeelte bepaald door de kleur die op de muren zit. Zijn de muren in jouw huis al jaren spierwit? Misschien is het dan nu tijd om deze een subtiel kleurtje te geven. Zo kun je van een muur een eyecatcher maken, dat uiteraard ook past bij de rest van je interieur. Je kunt kiezen voor een opvallende kleur muurverf, maar ook voor een licht kleurtje zodat de muur niet alle aandacht trekt. Ga eens langs bij een bouwmarkt en vraag een kleurenwaaier op. Zo kun je kijken welke kleuren mooi staan in jouw huis. Wil je geen verf op de muur, maar toch een leuk effect? Overweeg dan wand sandwichpanelen

Verschillende materialen 

Het gebruiken van verschillende materialen zijn een must voor je interieur. De verschillende materialen zorgen voor contrast in een ruimte en maken alles één geheel. Hiernaast wordt de inrichting iets speelser en niet saai. Wil je bijvoorbeeld kussens op de bank in dezelfde kleur? Koop dan dezelfde kleur kussens, maar elk van een ander soort materiaal. Denk bijvoorbeeld aan linnen, suède of katoen. Hetzelfde geldt voor andere accessoires in huis. Zo kun je een modern kleed heel mooi combineren met een stalen opzettafeltje en een poefje van riet. 

Verlichting 

Verder doet verlichting ook veel met je inrichting. Het maakt of breekt de sfeer in huis. Zorg er daarom voor dat je ruimte beschikt over genoeg basisverlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting zijn gewone lampen, zoals lampen aan het plafond, die voldoende licht geven. Sfeerverlichting daarentegen zijn juist lampjes die het interieur sfeervol en gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan kandelaars, windlichten, spotjes of dimbare lampen. Als deze lampen goed in balans zijn, zal je huis ineens al heel anders ogen! 

Indeling 

Een andere makkelijke manier om je interieur te veranderen, is door de indeling aan te passen. Zo kun je alle ruimtes herindelen, wat meteen al een ander gevoel geeft in huis. Stond je bank bijvoorbeeld altijd tegen de muur? Zet deze dan nu eens midden in de kamer of draai de bank een kwartslag. Wie weet komen de meubels zo veel beter tot hun recht! 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Tips: geef je huis een make-over 

Reageren is niet toegestaan.