Zo zorg je ervoor dat een bureau in je woonkamer er stijlvol uitziet

Vanuit huis werken is inmiddels eigenlijk normaal geworden, wat natuurlijk komt door het coronavirus en de hierbij horende maatregelen. Van achter het hoekbureau op kantoor werken doen we eigenlijk niet meer, in plaats daarvan hebben we een werkplek gecreëerd in onze woonkamers. Natuurlijk moet dit wel op een goede manier gebeuren, want je wilt wel dat het bureau in de woonkamer er alsnog goed uitziet. Op het gebied van interieur wil je immers niet inleveren. Om in je woonkamer een bureau op een stijlvolle wijze te plaatsen kun je de onderstaande tips gebruiken.

Of toch aan de keukentafel?

Is het überhaupt wel nodig om een bureau te plaatsen in je woonkamer? Kun je niet gewoon werken aan de keukentafel? Ja, in principe is dat zeker een optie. Toch is het een stuk fijner om een bureau te hebben. Hier kun je immers je werkspullen op laten staan. Als je toch bij de keukentafel gaat werken dan zul je je benodigdheden voor werk constant moeten verslepen voor de maaltijden. Hartstikke onhandig natuurlijk, terwijl het ook voor de nodige irritaties kan zorgen bij je huisgenoten. Je kinderen willen immers graag tekenen of iets dergelijks bij de keukentafel. Een bureau is toch echt beter.

In de hoek

Het is dus het beste om toch een bureau aan te schaffen voor in je woonkamer. Dit zou je onder andere in een hoek kunnen zetten, het liefst in de buurt van een raam. Natuurlijk moet je er dan alsnog wel voor zorgen dat de materialen en kleuren die je gebruikt bij je werkplek passen bij de rest van de inrichting van je woonkamer. Zo zul je een aparte hoek hebben waarin je kunt werken, maar zal dit alsnog niet de volledige ruimte storen. In principe hoeft de hoek helemaal niet eens zo groot zijn. Als je en gek hoekje hebt waar eigenlijk niets past dan kun je hier ook een bureau plaatsen. De werkplek hoeft immers helemaal niet zo groot te zijn. 

Achter de bank

Als je aan de muur geen ruimte meer hebt dan zou je een smal bureau aan de achterkant van de bank kunnen plaatsen. Je zult dan genoeg ruimte hebben om hierop je computer of laptop kwijt te kunnen, net zoals een bureaulampje en nog wat andere werkspulletjes. Bovendien zul je maar minimaal inleveren op de ruimte in je woonkamer. Het is helemaal slim om een langgerekt kleed onder het bureau te leggen. Zo scheid je de werkruimte af van de rest van de woonkamer.

Verstop het bureau

Als je de werkruimte helemaal af wilt scheiden van de rest van de woonkamer dan is het verstandig om het bureau te verstoppen. Dit kun je ook doen als je werkplek altijd een rommeltje is, zo zal de rest van het interieur hier dus geen last van hebben. Je kunt je bureau verbergen door gebruik te maken van een inbouwkast. Toch zijn er nog meer opties. Het is namelijk ook mogelijk om het bureau te verstoppen achter een gordijn, al kun je hier ook een roomdivider voor gebruiken. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zo zorg je ervoor dat een bureau in je woonkamer er stijlvol uitziet

Reageren is niet toegestaan.