Nieuw Heurns Veld winnaar Kern met Pit Trofee Gelderland

REGIO – Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden vandaag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens de Kern met Pit Dag is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar.

Alle afgeronde projecten ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie de trofee én 1.500 euro extra verdiende. In Gelderland ging de winst naar Nieuw Heurns Veld uit Aalten. Daar hebben vrijwilligers het in onbruik geraakte voetbalveld met kleedlokaal omgebouwd en heringericht tot multifunctionele ontmoetingsplek. Een plek om samen dingen te doen en te leren, nieuwe verbindingen tot stand te brengen, mogelijkheden te bieden voor bewegen en sporten en kleinschalige evenementen. Een prachtig initiatief!

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 5 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn er ruim 5500 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuw Heurns Veld winnaar Kern met Pit Trofee Gelderland

Reageren is niet toegestaan.