Hoe kan een nieuw product gemaakt worden?

Mogelijk ben je de eigenaar van een bedrijf dat op het moment bezig is met het ontwikkelen van een nieuw product. Er is dan natuurlijk veel te doen. Zo zal het product ontworpen moeten worden, terwijl het later ook geproduceerd moet worden. Meestal wordt er eerst een prototype gemaakt om te onderzoeken of de doelgroep hier blij mee is. Alles moet immers goed werken, terwijl het product er ook goed uit moet zien. Vaak is dit niet het geval, het ontwerp moet daarom constant verbeterd en aangepast worden. Er zal vervolgens steeds weer een nieuw prototype gemaakt en getest worden. Dit proces zal best lang duren, maar uiteindelijk zal het product eindelijk de productie in kunnen gaan. Dit is mogelijk met de onderstaande methoden, al zijn er nog meer technieken die je in principe kunt gebruiken voor het produceren van een ontwerp. 

3D printen en ontwerpen

Een 3D print laten maken van het ontwerp van het product is één van de manieren waarop de productie gedaan kan worden. Hiervoor moet natuurlijk wel een 3D printer aangeschaft worden, al is het ook mogelijk om een 3D print service in te huren. Hierdoor kan dus ook een product driedimensionaal geprint worden door een expert. De 3D printers die dit bedrijf hiervoor gebruikt zijn niet alleen ontzettend duur, ze zijn ook nog eens erg snel. Je kunt hierbij bovendien kiezen uit allerlei verschillende printtechnieken. Bij een particuliere 3D printer is dit in de meeste gevallen niet mogelijk, meestal maakt zo’n machine namelijk gebruiker van Fused Deposition Modeling, wat ook wel FDM genoemd wordt. Daarnaast zul je ook nog een keuze moeten maken uit alle beschikbare materialen. De keuze valt meestal op een type metaal of kunststof.

CNC frezen

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om CNC frezen in te zetten als techniek voor het produceren van het ontwerp. Deze methode wordt met name toegepast voor metalen producten. CNC is hierbij de afkorting van Computer Numerical Control, terwijl CNC frezen ook nog eens een subtractieve productietechnologie is. Dit is het geval aangezien de producten vervaardigd zullen worden door materiaal te verwijderen van een massief blok, wat ook wel een werkstuk genoemd wordt. Hier kun je voor zorgen met behulp van allerlei snijgereedschappen. Meestal wordt een CNC freesmachine ingezet voor dit klusje. Hierdoor hoef je zelf niet zo heel veel te doen, de machine zal namelijk het product wel creëren. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan een nieuw product gemaakt worden?

Reageren is niet toegestaan.