Private lease steeds populairder in Nederland

Private lease is de afgelopen jaren enorm toegenomen onder de Nederlandse autoconsument. Reden er in 2013 nog maar zo’n kleine 8500 private lease auto’s rond in ons land, naar verwachting zal dit (afhankelijk van de Coronacrisis) stijgen naar een kleine 500.000 private lease contracten.

Één vast bedrag per maand

Het feit dat je een vast bedrag per maand betaald voor een auto spreek zeer veel mensen aan. Het is een vorm van zekerheid met betrekking tot je auto. Je loopt geen risico op een miskoop waar je niet meer vanaf komt, er hoeft ook niet meer onderhandelt te worden over een eventuele inruilauto en mocht je een probleem of pechgeval hebben dan lost de leasemaatschappij dit voor je op.

Daarbij komt natuurlijk het voordeel dat je de hoge aanschafprijs van een nieuwe auto niet hoeft neer te leggen maar je betaald verspreid over de looptijd. Aan het eind van het contract lever je de auto in en stap je over op een nieuw model, op deze manier rijdt je altijd zorgeloos een nieuwe auto.

Compacte auto’s en SUV populair

Om dit moment blijkt uit onderzoek dat met name mensen tussen de 22 en 53 jaar gebruik maken van een private lease auto. Maar het onderzoek laat ook zien dat het percentage 55+ers enorm toe neemt. In de beginjaren waren met name de auto’s in het A segment erg populair als private lease auto, denk hierbij aan een Citroën C1 en Toyota Aygo. Maar de trend verschuift naar de wat grotere en duurder auto’s. Met name de kleinere SUV’s winnen aan populariteit in de private lease markt en naar verwachting zal deze ontwikkeling zich doorzetten de komende jaren.

Een private lease vergelijker

Ben je erover uit dat je volgende auto een private lease wordt maar je weet nog niet welke auto en waar je hem gaat leasen? Maak dan gebruik van vergelijkers van als Autonomer een uitkomst. Door middel van private lease vergelijkers kan je op een gemakkelijke en overzichtelijke manier je favoriete private lease auto vergelijken.

Onbeperkt kilometers met elektrische private lease auto

Een private lease contract is normaal gesproken gebaseerd op een looptijd (de duur van het contract) meestal 3 a 4 jaar maar dit kan ook korter of langer zijn. Naast de looptijd is in het contract vaak ook de kilometers die jaarlijk gereden mogen worden opgenomen. Dit begint vaak bij 10.000 km per jaar tot een 30.000 km per jaar. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het model, merk en aanbieder van de auto.

Er zijn op dit moment zelfs private lease aanbieders die onbeperkte kilometer bundels aanbieden bij een private lease contract van een elektrische auto. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk wanneer je toch al van plan was om volledig elektrisch te gaan rijden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Private lease steeds populairder in Nederland

Reageren is niet toegestaan.