Uw woning duurzaam en sfeervol verwarmen met een pelletkachel

Bent u op zoek naar een sfeervolle en duurzame oplossing om uw huis te verwarmen? Dan is het aan te raden om u te oriënteren op de aanschaf van een pelletkachel. Dit type kachel combineert gebruiksgemak met een hoog rendement. Uw stookkosten dalen en daarbij komt dat de prijs van houtpellets relatief laag is. Doordat pelletkachels hun zuurstof en brandstof continu regelen, is het rendement altijd optimaal en de uitstoot minimaal. Wilt u ook een pelletkachel kopen? In dit artikel vertellen we meer over de voordelen en de diverse mogelijkheden.

Gebruiksvriendelijk  

Een voornaam voordeel van pelletkachels is dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Dit soort kachels ontsteekt zich met een enkele druk op de knop. Vervolgens kan de warmtebron een lange tijd achter elkaar blijven aanstaan. Als de kachel eenmaal brandt, regelt die alles zelf. De brandstof voor de pelletkachels zijn zogenaamde houtpellets. Deze korrels lijken qua vorm op paardenbiks. Een pelletkachel heeft een reservoir waar de houtpellets in gaan. Die worden vervolgens met een wormwiel naar de brandkamer vervoerd. U kunt zelf heel eenvoudig de temperatuur en de ventilatorsnelheid instellen via het bedieningspaneel van de kachel. Op basis daarvan past u de toevoer van de pellets aan en bepaalt u de hoogte van de vlammen. De ventilator blaast vervolgens de warmte de ruimte in. Dankzij de ventilator wordt de ruimte snel en gelijkmatig verwarmd.

Laagdrempelig in de aanschaf  

De ruimte waar u de kachel plaatst, hoeft niet goed geïsoleerd te zijn. Ook is geen gasaansluiting nodig en kunt u de pellets zelf in grote hoeveelheden inslaan. Daarom is de aanschaf van een pelletkachel laagdrempelig. Een afvoer voor de rook, elektriciteit voor de kachel zelf en een ruimte waar u de houtpellets droog kunt bewaren, is het enige wat u nodig hebt. Het is wel aan te raden om de pelletkachel aan te schaffen in een speciaalzaak. Krul Alltech is specialist in kachels en haarden. Met kwaliteit en expertise als kernwaarden staan de specialisten al sinds 2003 voor vakwerk, in de beginjaren als eenmanszaak vanuit een schuurtje in het dorp Ursem. Inmiddels zijn hier twee prachtige ruime locaties in het Noord-Hollandse Benningbroek en Opmeer voor in de plaats gekomen.

Originele onderdelen

Het Experience Center van Krul Alltech heeft een oppervlakte van maar liefst 1.500 m². Hier kunt u meer dan 500 kachels en haarden bewonderen, waarvan een groot deel echt brandt. Ook bent u er aan het goede adres voor originele haard onderdelen. Die zijn geproduceerd in de fabrieken waar de verschillende pelletkachels en haarden zelf ook worden geproduceerd en zijn uit voorraad leverbaar. Hiermee zorgt u dat uw pelletkachel op de juiste manier wordt onderhouden.  


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Uw woning duurzaam en sfeervol verwarmen met een pelletkachel

Reageren is niet toegestaan.