Is werken in de IT iets voor jou? 

De IT branche is een van de grootste branches in Nederland en blijft ook alleen maar groeien. Hier liggen dan ook erg veel doorgroeikansen en baanmogelijkheden. Het is daarom niet raar dat veel mensen op zoek zijn naar een baan binnen de IT.  Twijfel je nog of deze branche iets voor jou is en wat voor werk je hier kunt vinden? Lees dan snel verder! Wij vertellen je er graag meer over. 

Werkzekerheid 

Zoals we net al benoemden, heb je in de IT branche een grote werkzekerheid. Daarom hoef je je dus geen zorgen te maken dat je over een aantal jaar geen werk meer hebt als je binnen deze branche werkt. De kans is juist groter dat je door kunt groeien naar hogere functies. Er is vooral veel werkgelegenheid bij functies op wetenschappelijk niveau. Dit komt doordat dit veel belangrijker wordt binnen de IT. Denk hierbij aan functies als programmeur in verschillende talen, testers en security specialisten. 

Afwisselend en veelzijdig 

Hiernaast is de IT branche erg breed en veelzijdig. Zo is de kans groot dat ook jouw ideale baan hier te vinden is, aangezien je bij verschillende disciplines terechtkan. Denk bijvoorbeeld maar aan het beheren van systemen. Maar IT is veel meer dan dat. Zo kun je ook aan de slag met industrial automation, het analyseren, projectmanagement, cloudoplossingen, consultancy en noem het maar op! Binnen de IT werken veel afdelingen samen, dus de kans is groot dat je in nauw contact komt met eindgebruikers, collega’s en/of klanten. Dit zorgt ervoor dat het werken in de IT alleen maar uitdagender en dynamischer wordt. 

Blijven ontwikkelen 

Aangezien de branche heel erg groeit, krijgen medewerkers ook de kans om zichzelf steeds verder te blijven ontwikkelen. In de IT branche komen elk jaar weer nieuwe trends en ontwikkelingen. Het is dus ook goed om hier als medewerker van op de hoogte te zijn. Zo blijft je kennis niet alleen up-to-date, je kunt ook breder worden ingezet. Je hoort wel eens vaker dat je nooit raakt uitgeleerd en dit is zeker van toepassing binnen de IT. 

Leuke collega’s 

Natuurlijk hangt dit af van de organisatie, maar werken in de IT is vooral ook heel leuk! Er werken zo veel verschillende mensen en je hebt veel contact met collega’s, waardoor je netwerk alleen maar verbreed wordt. Hierdoor verbeter je ook gelijk je sociale skills. Veel mensen denken dat IT’ers alleen maar achter hun beeldscherm zitten, maar niets is minder waar! 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Is werken in de IT iets voor jou? 

Reageren is niet toegestaan.