Een kunstwerk kiezen voor in je woning? Dat kan met deze tips!

Een designer die de inrichting van woningen ontwerpt krijgt vaak vragen over het kiezen van het juiste kunstwerk. Het is natuurlijk niet eenvoudig om deze keuze te maken, net zoals het niet gemakkelijk is om een wandklok uit te kiezen. Ga je nou voor een industriële klok of toch voor een heel ander design? Nou, het kopen van een kunstwerk is eigenlijk nog veel moeilijker. Gelukkig zijn er wel een paar richtlijnen die je aan kunt houden om ervoor te zorgen dat je het juiste schilderij selecteert voor een bepaalde ruimte. Onderstaand lees je hier meer over. 

Woonkamer

De leukste kamer om met kunst te decoreren is de woonkamer, maar dit is direct ook het meest intimiderend. Je zult naar alle waarschijnlijkheid veel druk voelen bij deze keuze, aangezien dit de ruimte is waar je gasten zult ontvangen en waar je veel tijd doorbrengt. Je wilt dan natuurlijk echt het perfecte kunstwerk kiezen. Hierdoor zul je het gevoel en de sfeer van de woonkamer kunnen bepalen. Het is dan ook een goed idee om te kiezen voor één groot kunstwerk, maar je zou ook een grote galeriewand kunnen creëren. Vergeet bovendien niet dat kunst niet beslist een schilderij hoeft te zijn, het zou bijvoorbeeld ook hertshoorns kunnen zijn.

Slaapkamer

Je slaapkamer is een toevluchtsoord. Het is een plek om te ontspannen. De kunstwerken in deze ruimte moeten dit dan ook weerspiegelen. De beste wand voor kunst in de slaapkamer bevinden zich direct boven het bed, maar je kunt ook kunst ophangen aan de muur tegenover je bed. Ga je voor een stuk op grote schaal? Top! Dit is namelijk wel echt het beste. Je kunt ze bovendien het beste ophangen op ooghoogte in de slaapkamer. Het is bovendien verstandig om te kiezen voor een abstract object met rustgevende tinten of kleuren. Houd je van fotografie? Het kan dan ook zeker leuk zijn om voor een landschap te gaan.

Keuken

Een van de meest vergeten kamers qua kunstwerken is de keuken. Dat is vreemd, want dit is natuurlijk wel het hart van het huis. In veel gevallen is het ook de meest gebruikte ruimte van de woning. Het lijdt geen twijfel, kunst moet hier worden opgenomen. Werkbladen of ruimtes boven kasten zijn perfecte huizen voor kunst. Om de kunst in de details te houden, neig je naar kleinere stukken die de ruimte aanvullen, ze moeten niet overweldigen. We hebben de neiging om te gaan met grappige of sociale prints die ons laten glimlachen en die de ochtenden gemakkelijker maken. Zo start je je dag goed!

Badkamer

Als je het over kunstwerken in huis hebt dan zal de kans groot zijn dat je de badkamer helemaal vergeet. Desondanks is dit een ruimte waar kunst zeker terug hoort te komen. Het stuk dat je kiest moet natuurlijk perfect bij de sfeer van de badkamer passen. Hierdoor zul je over het algemeen kunstwerken selecteren die leuk en helder zijn. Daarnaast zou je ook voor stukken kunnen kiezen die juist heel kalmerend werken, wat dus ook populair is in de slaapkamer. Kunst in de badkamer ziet er bovendien geweldig uit in paren. Kies dan ook een set van twee en stapel ze boven elkaar aan de muur. Naast elkaar mag natuurlijk ook.

Kantoor

Kunst is een geweldige manier om je kantoor te personaliseren, maar ook om je te inspireren tijdens je werkdag. Dit kun je bijvoorbeeld heel goed doen met behulp van een roterende galerij. Hiervoor heb je een lange zwevende richel nodig, wat je zelf op kunt hangen. Vervolgens moet je een assortiment kunstwerken uitkiezen dat jou echt inspireert, wat je met behulp van een moodboard kunt doen. Het is leuk om hierbij gebruik te maken van diverse formaten en stijlen. Ook zou je verschillende frames toe kunnen voegen aan de kunstwerken om voor nog meer inspiratie te zorgen in je kantoor. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een kunstwerk kiezen voor in je woning? Dat kan met deze tips!

Reageren is niet toegestaan.