Welk koffiezetapparaat vind jij het best?

Als je je ochtenden nog beter wilt maken dan dat ze op het moment zijn dan kun je dit doen door een nieuw koffiezetapparaat aan te schaffen. Je zou dan gewoon die ouderwetse filterkoffie kunnen maken, maar mokka, espresso en cappuccino zijn bijvoorbeeld ook mogelijkheden. De allerbeste koffiemachines zullen namelijk constant weer de beste koffie zetten. Toch kan het best lastig zijn om zo’n apparaat te kopen, vooral doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Zo moet je kijken naar je favoriete koffiesoort, maar ook naar het zetproces. Met Lavazza cups kun je bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger koffie maken dan wanneer je dit hele proces zelf moet uitvoeren. In dit artikel vind je vier verschillende koffiezetapparaten waarvoor je zou kunnen kiezen.

Koffiepadmachine

Zo zou je kunnen kiezen voor een koffiepadmachine, wat de eenvoudigste optie is van allemaal. Deze apparaten kosten bovendien niet extreem veel. Hiervoor kun je onder andere Dolce Gusto cups gebruiken. In zo’n capsule zal de juiste hoeveelheid koffie zitten, dus jij hoeft eigenlijk alleen maar de soort met de smaak en sterkte te kopen die jij het lekkerst vindt. Voor koffie zonder gedoe is het dus slim om Nespresso cups aan te schaffen in combinatie met dit type koffiezetapparaat. Jij zult hierdoor niet heel veel hoeven te doen om ervoor te zorgen dat je van een heerlijk kopje pleur kunt genieten. Er zijn overigens ook koffiepadmachines verkrijgbaar op de markt die een ingebouwde melkopschuimer bevatten. Zo zou je ook een cappuccino of een latte kunnen maken. 

Filterkoffiemachine

Wil je gewoon eenvoudige koffie om een grote mok te vullen? Het is dan verstandig om een filterkoffiemachine aan te schaffen. Dit exemplaar is net zoals de koffiepadmachine relatief goedkoop om te kopen, terwijl ze ook nog snel en makkelijk zijn in gebruik. Een ander pluspunt van de filterkoffiemachine is dat het gebruikt kan worden om genoeg koffie te maken voor een grote groep mensen. Over het algemeen vereist dit soort koffiezetapparaat dat je gebruik maakt van gemalen koffie, al zijn er ook modellen met geïntegreerde molens beschikbaar. Een nadeel van de filterkoffiemachine is wel dat het alleen maar eenvoudige zwarte koffie kan maken. Natuurlijk kun je hier zelf melk, suiker of iets anders toevoegen. 

Handmatige espressomachine

Als je de flexibiliteit wilt hebben om alles te maken, van espresso tot ristretto tot cappuccino, dan is een handmatige espressomachine een goede keuze. Dit soort koffiezetapparaat wordt ook gebruikt in de cafés in ons land. Als voordeel heeft de handmatige espressomachine dat het zorgt voor de lekkerste koffie, terwijl het ook veelzijdig is. Je kunt er immers verschillende soorten koffie mee maken. Toch heeft het ook een paar nadelen, zo is het tijdrovend. Dit komt vooral doordat je moet leren hoe je de koffie handmatig moet malen en aanstampen. Daarnaast moet je je eigen melk tot in de perfecte stomen en de machine schoonmaken nadat je het gebruikt hebt. Heb jij dat over voor de lekkerste koffie?

Bean to cup machine

Lijkt een handmatige espressomachien je te veel werk? Een bean to cup machine is dan een betere optie. Bij dit koffiezetapparaat moet je gewoon wat water en koffiebonen erin gieten. Met één druk op de knop zul je dan een kopje koffie krijgen. Bovendien hoef je de machine niet na elk gebruik te reinigen. De duurdere exemplaren zijn daarnaast voorzien van geïntegreerde melkopschuimers. Hierdoor kunnen deze machines ook een cappuccino schenken bijvoorbeeld. Een bean to cup machine is dus eenvoudig te gebruiken, terwijl het ook lekkere koffie zal maken. Toch zal het niet zo lekker zijn als bij de handmatige espressomachine, terwijl dit type koffiezetapparaat ook nog eens relatief duur is. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Welk koffiezetapparaat vind jij het best?

Reageren is niet toegestaan.