Corona steunmaatregel TONK verhoogd 

De gemeente Berg en Dal heeft de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke  Kosten) verhoogd van 145 naar 200 euro netto per maand. De reden voor deze  verhoging is dat de gemeente meer budget heeft gekregen van de Rijksoverheid

De TONK is er voor inwoners die door corona minder inkomen hebben en daardoor hun  woonlasten niet meer kunnen betalen. Onder woonlasten vallen de huur, hypotheek en de  gas-, water- en lichtrekening. 

De regeling loopt van 1 januari tot 1 juli en kan met terugwerkende kracht worden  aangevraagd.  

De verhoging van 145 naar 200 euro geldt voor alle aanvragen, dus ook voor aanvragen die al eerder zijn ingediend. 

Voorwaarden TONK 

De TONK is een vergoeding voor noodzakelijke woonkosten. Het is geen algemene inkomensondersteuning. Inwoners kunnen de TONK alleen aanvragen voor de maanden dat  ze minder inkomen hebben en een aanvulling op het inkomen echt nodig is. 

Bij de aanvraag wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld het inkomen van een partner en het  eigen vermogen. Alle voorwaarden voor de TONK staan op www.bergendal.nl/TONK. Via  deze website kunnen inwoners de TONK aanvragen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Corona steunmaatregel TONK verhoogd 

Reageren is niet toegestaan.