Heerlijk dineren doe je aan een steigerhouten eettafel

Als je graag lekker lang tafelt is je eettafel belangrijk voor je. Het is als het ware het hart van je huis: je komt er met het hele gezin bij elkaar, en ook vrienden en familie die gezellig blijven eten verzamelen zich rond de eettafel. Hij moet dus wel lekker zitten. En dat niet alleen: het oog wil natuurlijk ook wat. Het liefst moet zo’n eettafel ook nog een beetje aan de huidige woontrends voldoen. 

Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel doe je er goed aan te kiezen voor een robuust en duurzaam exemplaar waar je ontelbaar veel avonden van kunt genieten. We hebben een stoere tip voor je: een eettafel van steigerhout. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een steigerhouten eettafel en waarom tafels van dit materiaal de laatste jaren zo in trek zijn.

Duurzaam hout

Steigerhouten meubelen zijn duurzaam. Dat komt doordat de steigerhouten planken die gebruikt worden om de meubels te maken al een keer zijn gebruikt. Ze deden jarenlang trouwe dienst als steigerplanken. Wanneer ze hier niet meer geschikt voor zijn, gaan ze door naar de meubelfabriek. Een echt circulair product dus!

Dat steigerhout hergebruikt wordt, betekent niet dat de kwaliteit minder is. Juist omdat het hout eerder gebruikt is hebben meubels van steigerhout karakter. Het heeft echt geleefd, en dat voel je wanneer je naar zo’n tafel kijkt. Ook kunnen steigerhouten meubelen tegen een stootje. Ze zullen niet snel beschadigen en blijven lang mooi. 

Veelzijdig

De mogelijkheden voor een steigerhouten tafel zijn eindeloos. Steigerhout is namelijk een ontzettend veelzijdige houtsoort, waardoor er steigerhouten tafels in alle soorten en maten bestaan. Denk aan de klassieke rechthoekige tafel, maar ook aan een extra gezellige ronde of ovale eettafel. Door de grote keuze aan afwerkingsmogelijkheden kun je ervoor zorgen dat je tafel perfect bij de rest van je meubelen past. Met bijvoorbeeld een white wash of een nano coating geef je jouw eettafel een prachtige finishing touch. Dat zorgt ervoor dat een tafel van steigerhout eigenlijk in elk interieur past.

Warm en eigentijds

Steigerhout heeft een natuurlijke, warme uitstraling, en dat maakt een steigerhouten tafel automatisch gezellig. Kan jouw woonkamer in deze tijd wel wat extra ruimte voor gezelligheid gebruiken? Steigerhouten meubelen komen in zowel grote als kleine ruimtes perfect tot hun recht. Je kunt bij de echte steigerhoutspecialist zelfs je eigen ontwerp aanleveren. De experts helpen je bij elke stap en kunnen de tafel precies naar jouw wens maken. Erg leuk als je op zoek bent naar een eettafel die echt uniek is.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Heerlijk dineren doe je aan een steigerhouten eettafel

Reageren is niet toegestaan.