Wat zijn de voordelen van kruidenthee? 

Er bestaan onwijs veel soorten thee. Van thee met een fruitsmaakje tot verschillende soorten kruidenthee. Hoewel dit een erg lekker drankje is, weten veel mensen niet dat thee ook nog eens gezond is voor ons lichaam. Met name kruidenthee brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Ben jij benieuwd naar welke dit zijn? Wij zetten alle voordelen graag op een rij in dit artikel. Lees dus snel verder! 

Spijsvertering

Ten eerste draagt kruidenthee bij aan een goede spijsvertering in je lichaam. Het is daarom ook goed om dagelijks een kopje kruidenthee te drinken. Het beste is om de kruidenthee ongeveer een uur na de maaltijd te drinken. Zo wordt je lichaam in werking gezet en wordt je spijsvertering gestimuleerd. Pas wel op dat je natuurlijk niet té veel kruidenthee gaat drinken. Hoewel thee erg gezond is, kunnen je nieren met te veel thee onder druk komen te staan. 

Afvallen 

Wil je een paar kilo’s kwijt? Dan is het ook erg goed om kruidenthee te drinken. Hierdoor zit je ten eerste sneller vol en ga je dus minder snel snoepen of snaaien gedurende de dag. Verder is thee een gezonde vervanger voor veel andere dranken, zoals frisdrank, vruchtensappen of alcohol. Zo kun je dus beter een lekker kopje thee zetten, zonder suiker er in uiteraard. 

Goed voor de huid

Verder is kruidenthee erg goed voor de huid. Kruidenthee heeft namelijk een reinigende werking op de huid. Hiernaast is het ook erg goed voor hydratering. Zo wordt je huid mooier, gaver én zie je er frisser uit. Je zult merken dat puistjes en oneffenheden als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Dit geldt vooral voor het drinken van groene thee. Houd er wel rekening mee dat het krijgen van een gave huid ook te maken heeft met je gezichtsverzorging en voeding. Thee heeft dus een bijdragende werking. 

Betere nachtrust 

Veel mensen die moeite hebben om in slaap te komen, hebben baat bij het drinken van een kopje kruidenthee een uurtje voor het slapen gaan. Met name kruidenthee met lavendel, munt of steranijs helpen erg goed. Dit helpt je lichaam te ontspannen en je gedachten even helemaal leeg te maken. Hiernaast zorgt kruidenthee er ook voor dat je je minder snel nerveus, gespannen of gehaast voelt. Zo zul je merken dat je na het drinken van de thee meer ontspannen wordt en hierna heerlijk in slaap kunt vallen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de voordelen van kruidenthee? 

Reageren is niet toegestaan.