Tips om hackers voor te blijven 

Helaas zijn er tegenwoordig veel hackers actief op het internet. Hoewel de kans heel klein is dat jij doelwit wordt van een hacker, kan het je altijd overkomen. In dit geval is voorkomen beter dan genezen en kun je zelf maatregelen treffen om niet gehackt te worden. Ben je benieuwd naar welke dit precies zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vertellen wij je namelijk graag meer over hoe je hackers voor kunt blijven. 

Updaten 

Hoewel een update vaak irritatie oproept bij veel mensen, is het wel ontzettend belangrijk voor je computer! Het is misschien een tijdrovend proces, maar het zorgt er wel voor dat je computer beter beschermd is tegen virussen en hackers. In een oude software zitten namelijk veel kwetsbaarheden, die met de beveiligingsupdates worden gedicht. Probeer je computer dus meteen te updaten zodra je een melding krijgt. 

Wachtwoorden 

Voor elke website of account heb je tegenwoordig een wachtwoord nodig. Aangezien we nooit honderden wachtwoorden kunnen onthouden, gebruiken veel mensen dezelfde wachtwoorden opnieuw. Hiermee maak je alleen de kans om gehackt te worden alleen maar groter! Als hackers eenmaal je wachtwoord hebben, kunnen zij dus in meerdere accounts. Dit is niet heel handig als het gaat om persoonlijke accounts, zoals met je bankzaken. Probeer dus voor elk platform een achter wachtwoord te gebruiken en schrijf je wachtwoorden veilig ergens op of gebruik hiervoor een app. Zo kun je ze niet kwijtraken en ben je beter beschermd. 

Tweestapverificatie 

Om ervoor te zorgen dat je wachtwoord niet gebruikt kan worden door iemand anders, kun je tweestapsverificatie instellen. Hierbij moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, waarna je nog een tweede stap moet voltooien. Meestal wordt er bij de tweede stap om een code gevraagd die naar je mobiel of e-mail is gestuurd. Hiermee is het voor hackers haast onmogelijk om in te loggen.  

Pentest 

Wanneer je organisatie zich bezig houdt met het verwerken van belangrijke informatie, is het belangrijk dat deze informatie goed beschermd wordt. Dit kan door middel van een pentest. Dit is een test, waarbij jouw systeem als het ware gehackt wordt. Dit is dus puur om te kijken hoe makkelijk echte hackers in het systeem kunnen komen. Een Pentest bedrijf doet dit uiterst zorgvuldig en brengt vervolgens een advies uit over hoe jij je IT beter kunt beveiligen. Zo zie je dus direct waar er ruimte is voor verbetering en of het systeem op het moment veilig is. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Tips om hackers voor te blijven 

Reageren is niet toegestaan.