Tips voor een efficiënte transport 

Transport is een onwijs groot onderdeel geworden van onze samenleving. Overal waar je kijkt is wel een bepaalde vorm van transport. Denk bijvoorbeeld maar aan het pakketje dat je online hebt besteld of de producten die je in de supermarkt koopt. Deze producten en goederen worden allemaal getransporteerd. Hoewel dit allemaal goed geregeld is en snel verloopt, kan transport toch nét even iets efficiënter worden ingericht. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Verduurzamen 

Uit onderzoek blijkt dat er binnen de transport nog veel te winnen valt op het gebied van energiebesparing. Daarom kunnen transport bedrijven hier dus op inspelen door hun transport nóg duurzamer te maken. De meeste bedrijven binnen de logistieke branche draaien op brandstof en verlichting. Dit zijn de grootste energieverbruikers. Hier kunnen dus enkele aanpassingen in gemaakt worden, om de transport zo duurzaam mogelijk te maken. 

Brandstof 

Het bezorgen en vervoeren van alle producten en goederen is alles behalve gunstig voor het milieu. Alle voertuigen verbruiken namelijk een hoop brandstof. Daarom is het dus efficiënter om elektrische voertuigen in te zetten. Deze elektrische voertuigen zullen bijdragen aan minder CO2 uitstoot, wat dus beter is voor het milieu. Verder kunnen ritten die gereden worden zo efficiënt mogelijk worden ingericht, door routes slim te organiseren. Dit wil zeggen dat in één route meerdere punten bereikt kunnen worden en er dus niet onnodig gereden hoeft te worden. 

Verlichting

Wat betreft de verlichting, kan er vooral veel gebruik gemaakt gaan worden van LED verlichting in plaats van TL verlichting. Zeker in distributiecentra staat de verlichting dag en nacht aan, wat natuurlijk zorgt voor een hoog energieverbruik. LED verlichting kan hier een goede uitkomst bieden, aangezien deze vorm van verlichting minder energie verbruikt én meer branduren heeft. Zo hoef je de verlichting dus minder vaak te vervangen, wat uiteindelijk ook scheelt in de kosten. 

Drukvaten 

Wanneer je met transport te maken hebt met vloeistoffen en gassen die moeten worden opgeslagen, kan het gebruik van drukvaten een erg handige uitkomst zijn. In het kader van veiligheid is het namelijk voor sommige substanties nodig om deze onder druk te zetten. Denk bijvoorbeeld maar aan stoffen zoals propaan, butaan, ammoniak en chloor. Deze stoffen zijn vooral de vinden in industriële omgevingen zoals de mijnbouw, chemie en raffinaderijen. Het gebruik van drukvaten zorgt er niet alleen voor dat de stoffen veilig kunnen worden opgeslagen, het is ook nog eens verplicht binnen de Europese Unie.  

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een efficiënte transport 

Reageren is niet toegestaan.