Wat doet een arbodienst, en wanneer heb je er een nodig?

Je wilt natuurlijk nooit dat je medewerkers ziek worden of uitvallen, maar het kan voorkomen dat dit gebeurt. Als werkgever kun je je dan goed laten ondersteunen door een arbodienst, maar ook wanneer er geen verzuim optreedt kan samenwerking met een arbodienst waardevol zijn voor jouw bedrijf. Als werkgever ben je namelijk verplicht om te zorgen dat je werknemers gezond kunnen werken, zowel fysiek als mentaal. Dit staat vastgelegd in de Arbowet.


Hoe je dit als werkgever inricht, kan soms lastig zijn. Een arbodienst kan hierbij assisteren, bijvoorbeeld door de juiste verzuimbegeleiding te bieden en door medische keuringen uit te voeren.

De taken van een arbodienst

Een arbodienst kan je als werkgever dus helpen bij het vormgeven van jouw verzuimbeleid, of dit nu gaat over verzuimpreventie of verzuimbegeleiding. De specialisten van een arbodienst weten precies welke eisen er vanuit de Arbowet aan bedrijven worden gesteld en hoe ze het beleid zo kunnen inrichten dat de kans op verzuim minimaal wordt. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, waardoor er vaak goed wordt ingezet op preventie. Dit kan op verschillende manieren worden ingericht, bijvoorbeeld doormiddel van periodieke onderzoeken, medische keuringen en een preventief spreekuur met medewerkers. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen of klachten al in een vroeg stadium worden opgespoord en adequaat worden behandeld.

Alle deskundigen in één

Het grote voordeel van een arbodienst, ten opzichte van het inhuren van verschillende professionals, is dat zo’n dienst al deze professionals onder één dak heeft. Een arbodienst heeft bijvoorbeeld een arbeidshygiënist, een veiligheidsdeskundige en een bedrijfsarts in huis Deze kunnen hierdoor ook goed met elkaar samenwerken en sneller schakelen. Dat maakt een arbodienst zeer efficiënt wanneer het gaat het implementeren en handhaven van een verzuimbeleid. Op die manier ondersteunt deze dienst niet alleen wanneer er verzuim optreedt, maar werkt hij ook preventief mee om het verzuim zo laag mogelijk te houden.

PAGO en PMO

Een arbodienst kan je ook helpen bij het afnemen van een PAGO (een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) en/of een PMO (Periodiek Medisch Onderzoek). Deze twee verschillen van elkaar. Een PAGO richt zich vooral op gezondheidsklachten die verband houden met het werk dat de medewerker uitvoert. Een PMO is daarentegen breder ingericht en kijkt ook naar andere gezondheidsrisico’s en invloeden uit de omgeving en het privéleven van de medewerker. Een arbodienst kan deze periodieke onderzoeken voor een bedrijf organiseren en verzorgen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat doet een arbodienst, en wanneer heb je er een nodig?

Reageren is niet toegestaan.