Wat zijn de mooiste eetkamertrends van 2021? 

De pandemie heeft onze levensstijl volledig veranderd, wat ook duidelijk valt te merken aan de trends die op dit moment populair zijn bij het inrichten van een huis. Zo is het tegenwoordig belangrijk dat onze salontafel industrieel direct ook multifunctioneel is. Bovendien hebben een keukentafel nodig die direct ook ingezet kan worden als bureau voor de thuiswerkers, wat bij een eettafel rond bijvoorbeeld mogelijk is. Hierdoor heb je natuurlijk direct ook eetkamerstoelen industrieel nodig waar je de hele werkdag op kunt zitten zonder last te krijgen van je nek en rug. Dit zijn nog niet eens de enige eetkamertrends van 2021, in dit artikel kun je hier namelijk nog een paar voorbeelden van vinden. 

Natuur

Eén van de nieuwste interieurtrends die overal te zien is, is het opnemen van planten. Ze hebben altijd een speciale plek in huis omdat ze niet alleen zorgen voor een gefilterde lucht, maar ze zorgen ook voor frisheid, onderscheidend vermogen en een onvervangbare sfeer in de hele ruimte. In 2021 zijn kamerplanten dan ook nog altijd een enorme eetkamertrend. Het is hierbij belangrijk dat je je niet beperkt tot maar één potplant, je moet juist zoveel mogelijk planten in je eetkamer plaatsen. Denk hierbij ook zeker aan cactussen en vetplanten, die een prachtig middelpunt kunnen zijn op een ronde eettafel. Daarnaast kun je ook kiezen voor planten met veelkleurige bladeren, zoals onder andere sansevieria’s en begonia’s. Deze planten voegen een rijke textuur toe aan je eetruimte en zorgen direct ook voor veel kleur.

Verdelers

Ruimtes met open concepten zijn in 2021 totaal niet meer zo populair als in het verleden. In dit jaar draait vanwege de pandemie en het thuiswerken juist alles om privacy en privéruimtes, en daarom kun je zeker gebruik maken van verdelers om een losse eetkamer te creëren. Het scheiden van grote ruimtes met scheidingswanden is een veelgebruikte techniek die door veel ontwerpers en architecten wordt gebruikt. Deze structuren spelen een dubbele rol: ze creëren dus ruimtes, maar kunnen ook gebruikt worden als decoratieve elementen. Je kunt ze bovendien op veel manieren gebruiken, bijvoorbeeld om aparte ruimtes te maken, een open ruimte te organiseren, een uitnodigende hoek te creëren in een grote woning of gewoon om de troep in je huis te verbergen. 

Buitenruimte

Volgens veel ontwerpers vindt er in 2021 een grote verschuiving plaats, met name als het gaat om onze leefomstandigheden. Gezien de pandemie kun je nu geen grote etentjes meer houden met familie en vrienden, maar toch kun je één ding doen. Neem je eethoek mee naar buiten! Ja, als je het geluk hebt een ruime buitenruimte te hebben, waarom zou je deze ruimte dan niet gewoon gebruiken om buiten te dineren. De eetkamer binnen in je huis kun je vervolgens gebruiken voor een ander doeleinde. Zo kun je hier je kantoor van maken, maar je kunt het ook inzetten als fitnessruimte. Eten met je gezin in een frisse en rustige sfeer zal voor iedereen een rustgevende en ontspannende ervaring zijn, wat dus mogelijk is in de buitenruimte.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de mooiste eetkamertrends van 2021? 

Reageren is niet toegestaan.