Een mooie, veilige en slijtvaste trap met traprenovatie door Stairz

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtig huis en heb je bij het onderhouden en het inrichten daarvan het motto: my home is my castle? Dan steek je ongetwijfeld graag de handen uit de mouwen om het steeds mooier te maken. Het leggen van een nieuwe vloer, het stucen van de muren en het schilderen van deuren en kozijnen, behoren tot de top tien van favoriete klussen. Maar wat eigenlijk ook niet aan deze lijst zou mogen ontbreken, is het renoveren van de trap. Want in veel huizen wordt die slechts gezien als object om naar boven of naar beneden te lopen. Bij sommige mensen worden trappen zelfs gedegradeerd tot dumpplaats voor schoenen en andere spullen die rondslingeren.

Dat is zonde. Want door een open of een dichte trap te renoveren, kun je er een blikvanger van jewelste van maken. Staat dit ook op jouw to-do-list? Lees dan vooral nog even verder en ontdek hoe een toonaangevende specialist jouw trap kan transformeren tot een stijlvol exemplaar.

Veilig en geluidsarm 

Traprenovatie brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Want ook het veiligheidsaspect til je hiermee naar een hoger level. Traptreden verslijten in de loop der jaren en worden hierdoor glad en gevaarlijk. Als je die van een antislip toplaag laat voorzien, kun je er weer met een gerust hart overheen lopen. Is er sprake van een gehorige trap? Ook daar is eenvoudig iets aan te doen. Want door een speciale lijm toe te passen, ontstaat een geluiddempende werking. Bovendien is de trap na de renovatie voor vele jaren slijtvast, krasvast en onderhoudsvrij. De mogelijkheden qua materialen zijn eindeloos. Want die variëren van laminaat en PVC tot hout en tapijt én passen bij iedere denkbare woonstijl.

Overzettreden 

Het renoveren van trappen is vakwerk van de bovenste plank; of het nu een open trap of een dichte trap betreft. Heb je een open trap? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een enkelzijdige renovatie, waarbij elke trede wordt voorzien van een nieuwe overzettrede. Bij een volledige renovatie van een open trap worden de treden rondom bekleed. Maar in veel huizen staat er een dichte trap. Vaak is die aan de achterkant voorzien van een toilet, trapkast of berging. De treden van een dichte trap zijn verbonden door stootborden. Dat zijn de staande delen achter de trede die aansluiten op de bovenliggende treden. Als je jouw dichte trap laat renoveren, wordt die voorzien van nieuwe overzettreden, sluitlijsten en stootborden. Voor een ultiem stijlvol en veilig effect kun je LED-verlichting onder de treden laten installeren. 

Wil je de daad bij het woord voegen en de trap bij jou thuis een mooie, nieuwe look geven? Stairz is een landelijk werkende specialist die op dit gebied een absolute naam heeft hoog te houden. De showroom bevindt zich in het Noord-Hollandse Lisse nabij Haarlem. Ook is het mogelijk om je van praktische informatie en inspiratie te laten voorzien via een online adviesgesprek. Bekijk de mogelijkheden alvast via Stairz.nl en plan een afspraak door te bellen met: 0252 – 508 000. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juni, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een mooie, veilige en slijtvaste trap met traprenovatie door Stairz

Reageren is niet toegestaan.