Ontdek de Lungo Extra Forte: een stevige kop koffie

Misschien drink je wel vaker een kopje Lungo. Deze koffiesoort onderscheidt zich van de Espresso en Ristretto door zijn langere extractietijd en grotere volume. Daardoor drink je de Lungo lekker lang. Ben je toe aan een intense smaakbeleving, dan bestaan er variaties op de Lungo die je zeker zult waarderen: de Lungo Forte en de Lungo Extra Forte, beschikbaar in koffiecups zoals die van De Koffiejongens. Die hebben de lekkere lange dronk van de Lungo, maar brengen een net wat sterkere smaak met zich mee. Heerlijk wanneer je toe bent aan een straffe bak koffie.

Mooi intens

De Lungo is familie van de Espresso, maar heeft meer volume. Als je een Lungo bestelt krijg je een groter kopje koffie dan wanneer je kiest voor een Espresso of een Ristretto. De naam van de koffiesoort, Caffé Lungo, betekent dan ook ‘lange koffie’. De Lungo heeft een lang extractieproces waarbij meer water komt kijken dan bij het zetten van een Espresso. Dat water heeft meer tijd nodig om de smaak van de koffiebonen op te nemen. Het resultaat is een voller kopje koffie met nog altijd die lekkere, intense smaak.

Extra sterk

Door die langere extractietijd heeft de Lungo wel een mildere smaak dan bijvoorbeeld de Espresso. Hoewel de Lungo bitterder kan zijn, ligt de intensiteit juist wat lager. Dat is ook niet gek, gezien er meer water wordt gebruikt om de koffie te zetten. Ben je iemand die juist geniet van sterke smaken, dan biedt de Lungo Forte een uitkomst. Deze koffie is net wat donkerder gebrand en is sterker dan een gewone Lungo. Zoek je nog iets sterkers? Dan kies je voor de Lungo Extra Forte. Zoals de naam al zegt is deze Lungo nog intenser en donkerder dan de Forte. De rokerige, kruidige smaak maakt deze Lungo een echte krachtpatser.

Een abonnement op koffie

Wil je die sterkere Lungo-smaken eens uitproberen? Je kunt niet alleen Nespresso cups kopen in de winkel; tegenwoordig is het ook mogelijk om een abonnement te nemen op koffiecups voor jouw Nespresso-apparaat. Daarmee verzeker je jezelf ervan dat je nooit zonder koffie komt te zitten. Het mooie aan zo’n abonnement is dat jehet altijd kunt pauzeren of stopzetten, maar ook kunt aanpassen wanneer jouw smaak verandert of je een keer iets anders wilt proberen. Zo kun je alle verschillende soorten Lungo’s op je gemak uitproberen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ontdek de Lungo Extra Forte: een stevige kop koffie

Reageren is niet toegestaan.